Zomers concert op harmonium en viool


Mark en Jeanine
Mark en Jeanine (Foto: Bas Blok)

Zomers concert op harmonium en viool

  Muziek

Zaterdag 8 augustus brengen Mark Christiaanse (orgel) en Jeanine Melis (viool) het buitenland naar Nederland. Hun samenspel is al eerder gehoord in Kapelle maar krijgt op deze avonden een extra tintje met het gebruik van een Frans harmonium. Zij brengen voor u een zomers concert met muziek afkomstig uit Spanje, Italië, Frankrijk, Hongarije, Engeland en Duitsland.

Verschillende dansen komen aan bod met bijvoorbeeld een Spaanse dans van componist De Falla, romantisch en dromerig met een onmisbaar exotisch tintje. Een ander type Spaanse dans is de bólero, op deze avond in het Bólero de Concert van Lefébure-Wély. Een prachtig orgelwerk, uitgevoerd op harmonium en viool.

De zes Roemeense dansen van Bártok zijn compleet anders van aard en worden gekenmerkt door folklore en de ritmiek van de Hongaarse taal.

Een klein uitstapje maakt het duo met de Lente van Vivaldi. Het overbekende thema met de verschillende delen komt tot zijn recht door de kleuren van het harmonium.

Het programma wordt compleet gemaakt met het eerste deel uit het virtuoze vioolconcert in E groot van Bach. Een zorgeloos en vrolijk thema, passend bij een mooie zomernamiddag!

Locatie: Hervormde Kerk Kapelle

Voor kaarten: www.batzwitteconcertskapelle.nl of bij boekhandel De Bron in Kapelle

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden