Logo de-bevelander.nl


Nieuwjaarsconcert

  Evenement

Zaterdag 13 januari verzorgt muziekvereniging Ons Genoegen uit Kapelle het traditionele nieuwjaarsconcert in de monumentale, sfeervolle Hervormde kerk in Kapelle, met als gast: Wim Steenbakker op klassiek gitaar en zang.

Het repertoire van deze avond is zeer gevarieerd en gaat van licht-klassiek tot pop. De uitvoering van deze werken vindt plaats door het harmonieorkest en de slagwerkgroep van de vereniging en onze gast Wim Steenbakker die, zowel in samenwerking met het orkest, als solo een aantal nummers ten gehore zal brengen.

Op het programma staat onder andere de zeer bekende ouverture 'Dichter und Bauer' van Franz von Suppé. Maar ook speelt de vereniging al tijdig in op de komst van Sting (ex-lid van The Police), die dit jaar aanwezig zal zijn bij Concert at Sea. Enkele bekende nummers van Sting passeren deze avond de revue. Aan het afsluiten van de avond met de 'Radetzky-mars' valt bijna niet te ontkomen. Zeker niet met 'Vluchten kan niet meer' van Frans Halsema en Jenny Arean, als voorlaatste nummer op het programma.

Wim is zijn muzikale opleiding gestart op 8-jarige leeftijd aan de Zeeuwse Muziekschool. Vanaf zijn 10e jaar speelt hij klassiek gitaar. Na het behalen van het D-examen (met lof) en zijn VWO-diploma gaat hij studeren aan het Codarts conservatorium in Rotterdam.

Op 23 februari 2017 rondde Wim zijn opleiding 'klassiek gitaar' op het conservatorium af door in een volle Hervormde Kerk te Kattendijke zijn eindexamenconcert te geven. Op 15 juni 2017 rondde hij zijn studie 'Docent Muziek' af en werd door het conservatorium op 5 oktober 2017 genomineerd voor de Onderwijs Top Talenten Prijs in de categorie 'best aankomend docent Voortgezet Onderwijs', door  zijn onderzoek naar autismevriendelijk muziekonderwijs in het Voortgezet Onderwijs.

Naast het klassieke gitaarspel houdt hij er ook van om populaire nummers te spelen en te zingen (Engels, Nederlands, Duits, Frans -en Spaanstalig). De 23-jarige Wim valt samen te vatten als: zeer muzikaal, jong, uniek en met perfectie.

Nieuwjaarsconcert Ons Genoegen: zaterdag 13 januari in de Hervormde kerk Kapelle.

Kaarten aan de kassa à 7,50 euro. 

Aanvang: 20.00 uur.

Kerk open: 19.30 uur.

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox