Drie Zeeuwse podia zetten samen een gevarieerd jazzprogramma neer. FOTO: HANS COLIJN
Drie Zeeuwse podia zetten samen een gevarieerd jazzprogramma neer. FOTO: HANS COLIJN (Foto: Hans Colijn)

Met de jazzdriehoek voortaan overal en altijd jazz in zeeland

  Cultuur

ZEELAND - Poppodium De Spot, Podium 't Beest, Porgy & Bess en MuziekPodiumZeeland hebben de handen in één geslagen om niet alleen een gevarieerd jazzprogramma neer te zetten, maar dit ook nog eens te doen op drie lokaties in Zeeland.

Waar voorheen de roep klonk om meer jazz zal de jazzliefhebber nu ruimschoots bediend worden. De Spot in Middelburg is het podium waar Jazz en popcultuur heel goed samen gaan.

Vernieuwing

In de Spot biedt Jazz ruimte voor een speelveld met andere disciplines, maar ook ruimte om te experimenteren met andere invloeden. Naast bands als Gatecrash en New Cool Collective is er daarom in de Spot ook ruimte voor vernieuwing zoals Isophilia van Brederode, Scholten en Glerum. Ook bij podium 't Beest in Goes zal in 2020 jazz op het podium te zien en te horen zijn.

hedendags

In Goes zal de nadruk meer liggen op Acid Jazz en Fusion. Vormen gebaseerd op traditie maar met een meer hedendaagse toon. Bands als Brainiac rondom Sean Freeman, voormalig saxofonist van Level 42 en Tristan zijn daar een voorbeeld van, maar ook Boy Edgar prijswinnaar Jasper Blom zal in Goes met zijn quintet te bewonderen zijn.

Traditie

In Zeeuws-Vlaanderen waar Porgy & Bess al sinds 1957 het jazzpodium is, zullen ook dit jaar weer bijzondere acts te beluisteren zijn. Waar 't Beest voor modern en hip gaat en De Spot voor vernieuwing en kruisbestuiving, gaat Porgy & Bess meer op zoek naar traditie. Op de agenda staan onder andere het Enrico Pieranunzi Trio en Fay Claassen.

Breedte

Jazz in alle breedte, van aanstormend talent tot grote namen. De jazzliefhebber en nieuwsgierige luisteraar worden in 2020 op hun wenken bediend. Jazz, inmiddels honderd jaar oud, ontwikkelt zich nog steeds en blijft veranderen. Jazz blijft een reflectie van de tijden en is de uiteindelijke fusiemuziek in heel veel vormen en facetten.

Topodia

Daarom is het belangrijk dat deze vele vormen in Zeeland te beluisteren en bekijken zullen zijn. Door deze samenwerking bieden deze podia een ieder een kans om in Zeeland kennis te maken met Jazz in al zijn verschijningen op de drie toppodia die Zeeland rijk is.

Check voor de aktuele jazz agenda de website https://www.muziekpodiumzeeland.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden