Het idee is dat iedereen een filmpje kan maken en de achterkant van de voorstelling laten zien.
Het idee is dat iedereen een filmpje kan maken en de achterkant van de voorstelling laten zien. (Foto: AdobeStock)

Alle culturele uitjes bij elkaar in de Zeeuwse Cultuur Agenda

  Cultuur

GOES -  Rob Bakker, hoofdredacteur van de Zeeuwse Cultuur Agenda: "Ik ben 64 jaar en sinds twee jaar betrokken bij de culturele wereld in Zeeland. Ik stond versteld hoeveel er te doen is in Zeeland. Het is niet alleen Concert at Sea, het Zeeland Nazomerfestival of Film by the Sea. Er is heel veel meer te doen."

Bakker vertelt verder: "Ik wist dat niet en was daar erg van onder de indruk. Met een paar vrijwilligers hebben wij daarom de Zeeuwse Cultuur Agenda opgericht. Daarin zetten we alle evenementen van vijftigculturele partners in Zeeland op een rij, dus heel breed. Je kunt het zelf bekijken op de website www.zeeuwsecultuuragenda.nl. We brengen vier keer per jaar ook een magazine uit. De najaarseditie ligt nu gratis op 500 plaatsen in de provincie. Bij huisartsen, fysio, bibliotheek, gemeentehuis en natuurlijk theaters.

Update

"Wekelijks sturen we tips in een email nieuwsbrief, waar je je op kan abonneren. Maar ook posten we elke dag evenementen op sociale media. Dus als je ons volgt hoef je niet bang te zijn dat je iets mist. Maar misschien wil je zelf meedoen. Zelf vind ik altijd het persoonlijke verhaal van de musicus of de acteur interessant. Ik interviewde voor het huidige nummer Geert van Oorschot, een pop muzikant die in de Melkweg in Amsterdam en Popaanzee speelde, zijn verhaal vind ik boeiend. Je hoort over achtergronden bij de repetitie en krijgt een kijkje achter de schermen. Om ook deze verhalen te vertellen zijn we begonnen met het project Vloggen.

Filmpje

"Het idee is dat iedereen een filmpje kan maken en als je backstage of tijdens een repetitie de achterkant van de voorstelling laat zien, dan is dat altijd leuk en boeiend. Wij noemen dat Cult-vloggers. Omdat jongeren meestal handiger zijn met de camera of smartphone hebben we bedacht om teams te vormen. Een vrijwilligers die misschien wat ouder is maar erg geïnteresseerd in cultuur, samen met een student van de HZ. De studenten van de HZ krijgen er studiepunten voor en nu zijn we nog op zoek naar de vrijwilligers die mee willen doen. Wij denken dat de mix jong en (nog niet zo) oud zo'n filmpje grappig en interessant maakt, denkend uit verschillende invalshoeken."

Meedoen

Wil je meedoen, mail dan even naar redactie@zeeuwsecultuuragenda.nl . Je kunt natuurlijk ook direct aansluiten bij ons inspiratie uurtje op de HZ in Vlissingen op vrijdag 27 september om 13.00 uur. Je kunt gewoon binnenlopen, het verplicht tot niets.
 

Meer berichten