Dromerige bouwsels bij Een Bunder Follies

  Cultuur

'S-HEER ARENDSKERKE - Elf kunstenaars en 3 scholen presenteren hun werk in de landschappelijke tuin en 30 kijkdooskunstenaars binnen in de Tent. Dit alles tijdens de najaartentoonstelling van een Bunder Kunst in 's-Heer Arendskerke van 24 augustus tot en met 15 september. De tuin is vrij toegankelijk telkens van vrijdag tot en met zondag.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 25 augustus om 14.00u en wordt verricht door de gedeputeerde mevrouw Anita Pijpelink. Aansluitend is er een optreden van de jazzy quasi fanfare 'Stmppt-N8'.

De inmiddels traditionele expositie van een Bunder Kunst heeft dit jaar 'Follies' als thema. 'Follies', schijnbaar nutteloze en bizarre bouwwerken, onconventioneel en nauwelijks geschikt als onderkomen. Een plek die mogelijk beschutting biedt, maar tegelijk nieuwsgierigheid en vragen oproept. Een plek ook waar dromen de kans krijgen om te groeien. Tijdens de expositie wordt, naast de vaste collectie, het werk van de volgende kunstenaars gepresenteerd: Monika Dahlberg en André Smits, Stijn Gertzen, Judy Hooymeyer, Vincent van Limbergen, Ramon de Nennie, Christian Pouwer, Bianca Runge, Hein Verwer, Jeroen van Westen en Kees Wijker.

Bijzonder is ook de presentatie van het scholenproject follies waarin 200 leerlingen van drie Goese middelbare scholen landschappen van hun droombouwwerken op schaal laten zien. In De Tent presenteert een Bunder Kunst dit jaar het project 'Kijkdozen' waaraan 30 professionele- en amateur kunstenaars aan meewerken. In alle vier weekenden van de expositie zijn bijzondere activiteiten gepland. Het volledige programma is te vinden op de website www.eenbunderkunst.nl  

De ingang van een Bunder Kunst ligt aan de Panhoeveweg in 's-Heer Arendskerke.

Foto;  't Wachthuis,  Kees Wijker

Met vriendelijke groeten,

Sjaak Allemekinders

Penningmeester Stichting De Bunder

E-mail: secretariaat@eenbunderkunst.nl

Internet: www.eenbunderkunst.nl

Facebook: een bunder kunst

Agenda:     programma een Bunder Follies

Gewaardeerd met de Culturele Prijs van Goes 2018  

20198defpersberichtbunderfollies2019_8032.docx

PERSBERICHT

Dromerige bouwsels bij 'een Bunder Follies' in 's-Heer Arendskerke.

Elf kunstenaars en 3 scholen presenteren hun werk in de landschappelijke tuin en 30 kijkdooskunstenaars binnen in de Tent. Dit alles tijdens de najaartentoonstelling van een Bunder Kunst in 's-Heer Arendskerke van 24 augustus tot en met 15 september. De tuin is vrij toegankelijk telkens van vrijdag tot en met zondag.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 25 augustus om 14.00u en wordt verricht door de gedeputeerde mevrouw Anita Pijpelink. Aansluitend is er een optreden van de jazzy quasi fanfare 'Stmppt-N8'.

De inmiddels traditionele expositie van een Bunder Kunst heeft dit jaar 'Follies' als thema. 'Follies', schijnbaar nutteloze en bizarre bouwwerken, onconventioneel en nauwelijks geschikt als onderkomen. Een plek die mogelijk beschutting biedt, maar tegelijk nieuwsgierigheid en vragen oproept. Een plek ook waar dromen de kans krijgen om te groeien.

Tijdens de expositie wordt, naast de vaste collectie, het werk van de volgende kunstenaars gepresenteerd:

Monika Dahlberg en André Smits, Stijn Gertzen, Judy Hooymeyer, Vincent van Limbergen, Ramon de Nennie, Christian Pouwer, Bianca Runge, Hein Verwer, Jeroen van Westen en Kees Wijker.

Bijzonder is ook de presentatie van het scholenproject follies waarin 200 leerlingen van drie Goese middelbare scholen landschappen van hun droombouwwerken op schaal laten zien.

In De Tent presenteert een Bunder Kunst dit jaar het project 'Kijkdozen' waaraan 30 professionele- en amateur kunstenaars aan meewerken.

In alle vier weekenden van de expositie zijn bijzondere activiteiten gepland:

Het volledige programma is te vinden op de website www.eenbunderkunst.nl

De ingang van een Bunder Kunst ligt aan de Panhoeveweg in 's-Heer Arendskerke.

Foto; 't Wachthuis, Kees Wijker

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niet voor publicatie:

Expositie 'een Bunder Follies' 24 aug t/m 15 sept 2019.

Nadere info bij Sjaak Allemekinders 06-51690480 of secretariaat@eenbunderkunst.nl


E-mail:       secretariaat@eenbunderkunst.nl

Internet:    www.eenbunderkunst.nl  

Facebook: een bunder kunst

Agenda: programma een Bunder Follies

Gewaardeerd met de Culturele Prijs van Goes 2018

20198agendaeenbunderfollies_4960.docx

Agenda 'een Bunder Follies'

Zondag 25 augustus;

14.00u Officiële opening door Anita Pijpelink gedeputeerde van provincie Zeeland.

Aansluitend een concert van de Stmppt-N8 bnd met jazzy improvisaties op soms bekende tunes, of doordat een van de bandleden gewoon begint. Denk aan Tom Waits en de Sons of Kemet.

Zondag 1 september;

13.00u Picknickconcert verzorgd door het Koperensemble bestaande uit 4 muzikanten van het Zeeuws Orkest, waaronder onze dorpsgenoot Jos Mol.

Neem je eigen deken en/of picknickmand mee. Er zijn op de Bunder verschillende hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Foto's van het picknickconcert van 2012

Zondag 8 september

14.00u Concert Morjak. In de zomer van 2019 wordt voor het eerst een waterzwerftocht ondernomen van Zierikzee op een oud schip vol muzikanten naar Oerol Terschelling. De muziek van Morjak is ongepolijste muziek die doet denken aan het kraken van een schip, het fluiten van de wind in het wand, het denderen over de oceaan en soms juist ook het vertwijfeld ronddrijven in windstilte.

Zondag 15 september

14.00u Concert Negritos. Negritos is een 4 man sterke band opgericht door de 2 Argentijnse broers Pablo en Diego Arias Lucioni.

Deze kunstzinnige band brengt live een mix van passie en ambiance. Zeer bijzondere live optredens waar mensen uitbundig en tegelijkertijd ook stil van worden. Uniek in zijn soort. Gepassioneerde mix van Argentijns Spaanse furie.

Foto; Negritos

Meer berichten