Optreden van Zorachka in USA
Optreden van Zorachka in USA (Foto: Gerard van Damme)

Wit-Russisch ensemble verzorgt optredens in Zeeland!

  Cultuur

ZEELAND - Het wereldwijd bekende Wit-Russische jongeren folklore ensemble “Zorachka” uit de plaats Minsk in Belarus verzorgt enkele kleurrijke optredens in Zeeland voor toeristen en belangstellenden.

Donderdagmiddag 15 augustus is het ensemble uitgenodigd in Ter Reede in Vlissingen. Donderdagavond om 19.00 uur hebben enkele stichtingen en sponsoren ervoor gezorgd dat het ensemble een volledige voorstellingen in de Westerkerk in Goes aan de Westwal zal verzorgen. Vrijdag 16 augustus zal het ensemble enkele malen optredens verzorgen van 11.00 tot 20.00 uur op het Bellamypark en het centrum van Vlissingen. Zaterdag 17 augustus van 11.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers aan de mosseldag in Yerseke kennis maken met de Wit Russische folklore. 

De groep bestaat uit: 18 dansers en danseressen, 4 zangers, 4 muzikanten, 2 leiders en 2 buschauffeurs. Totaal 30 personen. Onder leiding van Mevr. Alla Novitskaya verzorgt de groep een voorstelling Wit Russische folklore; perfect uitgewerkte dansen, grote verscheidenheid van kunst, mooie experimenten in de moderne choreografie, hoge vlucht van fantasie, bijzondere en originele interpretaties van folklore dans, die gebaseerd zijn op het begrijpen van de nationale folklore. De traditionele klederdrachten uit diverse streken van de Republiek Belarus zijn vervaardigd door de artistieke leiding van het ensemble. De muzikanten bespelen naast accordeon, ‘zhaleikas’ een soort pijp van koeie hoorn, strohalmen, lier, ‘basselias’ gemaakt door oude ambacht beoefenaars. Het ensemble bestaat uit studenten en arbeiders uit de stad Minsk. Zij werd in 1963 opgericht in het nationaal centrum voor kinderen en jongeren. Ze bestaat uit drie secties; vocaal, choreografie en orkest. En treden zowel zelfstandig als gemeenschappelijk op.

Meer informatie over het ensemble: stzkgoes@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden