De groep bestaat uit 30 Wirussen en verzorgt een voorstelling Wit Russische folklore. FOTO: GERARD VAN DAMME
De groep bestaat uit 30 Wirussen en verzorgt een voorstelling Wit Russische folklore. FOTO: GERARD VAN DAMME (Foto: Gerard van Damme)

Witrussen willen optreden voor toeristen in Zeeland

  Cultuur

Het wereldwijd bekende Witrussische jongeren folklore-ensemble Zorachka uit Minsk in Belarus neemt in augustus deel aan de internationale folklore festivals in het Belgische Westerlo en het Nederlandse Ruurlo.

ZEELAND - Stichting Zeeuwse klederdracht heeft de verantwoording op zich genomen om het gezelschap in Zeeland onder te brengen en enkele voorstellingen voor toeristen te laten verzorgen. Er lijken echter geen Zeeuwse toeristische accommodaties te zijn, die hun gasten een cultureel programma willen aanbieden tegen kostprijs. Van donderdag 15 tot zaterdag 17 augustus werd slechts een voorstelling gepland in Ter Reede in Vlissingen. Terwijl het ensemble graag optredens wil verzorgen op de meeste middagen en avonden in die periode.

De groep bestaat uit 30 personen en verzorgt een voorstelling Wit Russische folklore; perfect uitgewerkte dansen, grote verscheidenheid van kunst, mooie experimenten in de moderne choreografie, hoge vlucht van fantasie, bijzondere en originele interpretaties van folklore dans.

Organisaties die een voorstelling willen boeken, kunnen contact opnemen met de stichting Zeeuwse klederdracht in Goes. via e-mail stzkgoes@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden