Druk seizoen bij Zeeuws Mannenkoor

  Cultuur

Het Zeeuws Mannenkoor heeft voor de rest van dit kalenderjaar een vol programma.

KLOETINGE - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van West Europa begon met de landing in Normandië. Daarom zingt het koor naast het vaste repertoire dit jaar ook liederen rond het thema 'vrijheid en bevrijding'. Vanaf 2010 staat het koor onder leiding van Gunita Kronberga.

Vólkoren

Op 1 juni zong het Zeeuws Mannenkoor al tijdens Middelburg Vólkoren. Het koor gaf in de Nieuwe Kerk een a capella concert met vooral liederen van F. Schubert en ookvariaties van F. Schoggl op Schuberts compositie Die launige Forelle. Tijdens het concert 's middags in de Koorkerk werd een wat nieuwer programma uitgevoerd, met onder mee For the beauty of the Earth van John Rutter, You raise me up van Lovland en Graham en Vater unser in de versie die in 2001 door de zangeres Hanne Haller bekend werd en een medley van bekende Vera Lynn liederen.

Manhuistuin

Op 7 juli verzorgt het Zeeuws Mannenkoor weer het Manhuistuin concert in Goes. Ook tijdens dit concert wordt het koor weer begeleid door Imelda Hack-Brugmans. In de Manhuistuin zal het Zeeuws Mannenkoor ook weer een gevarieerd repertoire zingen met bovenstaande en andere liederen.

Najaar

Na de vakantie in augustus staan er weer diverse concerten gepland. Eerst een concert in Moerzicht in Yerseke, voor bewoners en omwonenden. Vervolgens zingt het Zeeuws Mannenkoortijdens op 14 september in de Hervormde Kerk in Kapelle tijdens de open monumentendagen.

100+

Op 19 oktober werkt het Zeeuws Mannenkoor belangeloos mee aan een concert in de Grote Kerk in Goes samen met de 'Inspire2Live' koren, met een bezetting van in totaal meer dan 100 zangers en zangeressen, van Peter Overduin. De opbrengst van dit concert gaat naar onderzoek naar Alvleesklier kanker. Daarna gaat het alweer richting Kerst.

Kerst

Samen met muziekvereniging OKK uit Wemeldinge geeft het Zeeuws Mannenkoor een Kerstconcert in de Maartenskerk in Wemeldinge op 21 december 2019. Toegang gratis, aanvang 19.30 uur.

Mannen die geïnspireerd raken door dit programma zijn van harte welkom de gelederen van het Zeeuws Mannenkoor te komen versterken. Zang- of koorervaring is niet noodzakelijk, wel motivatie en leergierigheid. Kom gewoon eens kijken op een donderdagavond in gebouw Amicitia in Kloetinge waar het koor vanaf 19.15 u repeteert.

Voor meer informatie over het koor zie de website www.zeeuwsmannenkoor.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden