Zeeuws Bloed op de plank

  Cultuur

Het derde boek in de serie 'Zeeuws Bloed', ligt vanaf 30 maart, de laatste dag van de Boekenweek, in de winkel. Op die dag signeert de schrijver, Peter de Boevere, zijn nieuwe Zeeuwse misdaadverhaal 'Schuld', tussen 14.00 en 16.00 uur, in boekhandel Het Paard van Troje te Goes.

'Schuld' is het verhaal over de gokverslaafde Alexander Kemper, die in een poging zijn schuld af te lossen ernstig in de fout gaat. Vanaf dat moment zit niet alleen de politie, maar ook het internationale goksyndicaat 'Casino Mobile' uit Heinkenszand hem achterna. In dit verhaal is de 'GSM-factor' (Geld, Seks, Macht) , zoals De Boevere dit noemt, in ruime mate aanwezig. Zonder mededogen wordt over mensen en mensenlevens beschikt, alhoewel hier en daar een sprankje hoop niet ontbreekt.

De eerste twee delen uit de serie zijn uitgegeven door Drvkkery/Schrijverspodium te Middelburg. De nieuwe eigenaar heeft besloten geen fictie meer uit te geven, waarna De Boevere op zoek moest naar een nieuwe uitgever. Dat was niet eenvoudig, want grotere uitgeverijen zitten niet te wachten op een onbekende romanschrijver uit Zeeland, die Zeeuwse misdaadverhalen produceert voor een klein publiek. Uiteindelijk heeft hijzelf zijn eigen uitgeverij 'Zeeuws Bloed' opgericht.

Als hij het uitgeven onder de knie heeft sluit De Boevere niet uit ook fictie van andere Zeeuwen uit te geven. Niet alleen misdaadverhalen. Zolang er maar een druppel 'Zeeuws Bloed' zit in de schrijver of in het verhaal.

Meer berichten