Foto: PR

Nieuwe zeilen nodig voor Oostmolen

  Cultuur

Alweer 10 jaar is de Oostmolen in bezit van de Stichting tot Behoud van De Molen te Kloetinge. De belangrijkste taak van het bestuur is de molen in een goede conditie te houden.

KLOETINGE - Hiervoor zijn vorig jaar een groot aantal belangrijke werkzaamheden uitgevoerd. Onder andere is de lange spruit vernieuwd en zijn er voor de wieken nieuwe windborden gemaakt.

Zeilen bijzetten

Om te kunnen malen moet er meestal zeilen worden bijgezet. Met de molenzeilen wordt de druk opgebouwd en kunnen de molenstenen het graan tot meel malen. De huidige zeilen zijn ruim 15 jaar oud en de gaten vallen erin. Het aanschaffen van 4 nieuwe molenzeilen kost een kleine 5000 euro. Door de grote investeringen, vorig jaar is er financieel geen ruimte om nieuwe zeilen te laten maken.

Crowdfunding

Het bestuur is in nauw overleg met de landelijke vereniging "De Hollandsche Molen" een crowdfundingsactie gestart. Zo wordt elke euro die de stichting voor het aanschaffen van de nieuwe zeilen ophaalt, verdubbeld door De Hollandsche Molen. Begin december 2018 heeft de stichting zijn donateurs op deze actie geattendeerd en de eerste bijdragen komen op het ogenblik binnen. De crowdfundactie voor de nieuwe molenzeilen loopt nog tot 1 mei 2019.

Meedoen?

Mocht ook u willen bijdragen aan het behoud van deze voor Kloetinge zo kenmerkende molen, dan kunt u uw bijdrage rechtstreeks storten via de site van "De Hollandsche Molen",

www.molenfonds.nl/oostmolen

Meer berichten