Midwinterdag in het museum Goes

  Cultuur
Verhalenverteller Caspar Mulders
Verhalenverteller Caspar Mulders (Foto: HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN)

GOES - Het is inmiddels een goede traditie dat het Historisch Museum de Bevelanden te Goes op het einde van het jaar iets extra's voor haar bezoekers organiseert. Zo ook dit jaar.

Op zaterdag 29 december zijn er kinderactiviteiten, gratis rondleidingen en gratis glühwein of warme chocolademelk voor iedere bezoeker. Volwassenen betalen die dag alleen de entreeprijs van het museum, kinderen tot en met 17 jaar krijgen gratis toegang. De rondleidingen starten om 12.30 en 14.00 uur. Ridder Caspar start zijn verhaal om 14.30 uur.
Ademloos luisteren de kinderen naar het verhaal van Ridder Caspar. De winter is natuurlijk de tijd van korte, gure dagen. Maar, het is ook al eeuwenlang de tijd om elkaar verhalen te vertellen – want met de overgang van het ene naar het andere jaar kunnen er weleens raadselachtige en wonderlijke dingen gebeuren. Om 14.30 vertelt Ridder Caspar een winterverhaal met diepe wortels in deze oude vertellerstraditie. Een boerenzoon op zoek naar een ontsnapt schaap, een plaats waar het midden in de winter zomer is en een bloem waar mensen wel heel ongewoon op reageren blijken het begin van een bijzonder winters avontuur. Ook kun je met Ridder Caspar kijken naar zijn ridderharnas en de andere spullen die een ridder voor zijn werk nodig heeft. Voor kinderen van 8 tot 88. De vertelling duurt ongeveer een uur.
Voor volwassenen start er om 12.30 en 14.00 uur een rondleiding langs de vaste exposities van het museum. Wilt u meer weten over de stadsverdediging van Goes, de schutterijen, het verdronken land van de Bevelanden of de Zeeuwse streekdrachten? Voor bezoekers is de rondleiding op deze Midwinterdag gratis.

Meer berichten