De folk die Windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen. FOTO: Tineke van der Ven
De folk die Windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen. FOTO: Tineke van der Ven (Foto: Tineke van der Ven)

Keltische muziek van folkband Windbroke in De Peperbus

  Cultuur

De Keltische folkformatie Windbroke treedt dit jaar op in veertien historische kerken. Op 11 november komt de band hiervoor naar de kerk van ’s Heer Hendrikskinderen, met de bijnaam 'De Peperbus'.

“Een theaterzaal is natuurlijk ook fijn maar in deze kerkgebouwen is het contact met het publiek zó direct en de sfeer vaak zó passend dat we dit dé plek vonden om onze cd te presenteren aan publiek", laat de band weten.

Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de folkband Windbroke! Hoe verschillend het pluimage van deze heren ook mag zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen jaren geleden samen. Die inmiddels hechte vriendschap is terug te vinden in de performance die het gezelschap neerzet. Kom het beleven op 11 november!

Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die teruggaat tot 1999. De huidige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken behoorlijk aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes. In 2018 doet de band weer een toer langs historische kerken, dit keer ter gelegenheid van de release van de tweede cd. De kenmerkende luister-folk die Windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en Portugal het geval is. Dit levert een afwisselend programma op van verhalende liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie.

Kaarten

Het concert in 's Heer-Hendrikskinderen begint om 15.00 uur. Entree is 10 euro en kaarten kunnen aan de deur worden gekocht. Voorverkoop en reservering verloopt via

www.windbroke.nl

Meer berichten