De Vlissingse accordeonvereniging Concertina  FOTO: JAN KIKKERT
De Vlissingse accordeonvereniging Concertina FOTO: JAN KIKKERT (Foto: Jan Kikkert)

Morricone's verjaardag op speciale wijze gevierd

  Cultuur

VLISSINGEN - Op zaterdag 10 november wordt het heugelijke feit gevierd van de 90e geboortedag van filmmuziekcomponist Ennio Morricone. De Italiaanse maestro is nog steeds actief en ook dit jaar nog voor een concert in ons land te zien.

Voor de Zeeuwse Accordeonvereniging 'Concertina' de gelegenheid om de jarige componist te eren met een concert in de Concertzaal in Middelburg. Precies op de verjaardag van Morricone wordt door de accordeonvereniging een avond georganiseerd waar muziek van Morricone wordt geïnterpreteerd. Dirigent Harry Schroevers: "Naast het accordeonorkest wordt meegewerkt door popkoor X-Stream uit Middelburg, trompettist Ronald Baljeu, trombonist René Passenier, saxofoniste Marijke Poppe en verder Bernadette van Steijn (klarinet), Wim van Berkel (toesten) en zangeres Rosemary Nieuwenhuize." Schroevers die zelf accordeon les gaf op de Zeeuwse Muziekschool en al van kinds af accordeon speelt, het Conservatorium volgde en ook al jaren dirigent is van de 50 leden tellende accordeonvereniging, bewerkte de alle muziek voor het concert. Schroevers: "Dat was nog een flinke klus waar ik een jaar of twee aan bezig ben geweest. Bladmuziek was niet voorhanden zodat ik zelf alle muziek van Morricone in notenschrift moest zetten." Een immens karwei, want muziek van deze componist laat zich soms moeilijk te bewerken omdat volgens Schroevers 'sommige noten van de componist wringen hier en daar tegen elkaar."

Spektakel

Het wordt volgens Schroevers een muzikaal spektakel waarbij niet alleen de muziek, maar ook licht- en geluid een grote rol speelt. Daarvoor is Henk Tjoonk benaderd, de eerste drummer van Bløf. Morricone is natuurlijk vooral bekend van zijn geweldige composities die hij maakte voor zogenaamde spaghettiwesterns als 'My Name Is Nobody' en 'Once Upon a Time In The West'. Maar zijn repertoire bevat veel meer, zoals 'Le Vent Le Cri' uit de film Le Professionnel (1981) met Jean Paul Belmondo en muziek uit de film 'Viaggo nel Terrore' (Voyage of Terror).

Kaartjes

De aanvangstijd is 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro en u kunt reserveren via info@concertinazeeland.nl of door te bellen naar 0118 470532

Meer berichten