interieur galerie
interieur galerie (Foto: cees dubbeldam)

Expositie Compassie in galerie G18

  Cultuur

Schilderijen van Burhan Saleh en beelden van A. Sharif Azizyar

Burhan Saleh is een Iraaks-Turkmeense kunstenaar. Tussen 1979 en 1981 studeerde hij kunst in Rome. Als lid van de 'Iraqi Artist Society' heeft Saleh aan vele exposities deelgenomen in Irak. In 1986 richtte hij de Iraakse kunstgroep Horizon op. Sinds 1999 woont en werkt Saleh in Nederland. In deze tentoonstelling wordt een deel van zijn werk weergegeven met behulp van portretten, abstract werk en grafiek. Het zijn werken met een diepe ondertoon; zijn emoties en wat hem bezig houdt. Het zijn schilderijen met een ziel.

Abdul Sharif Azizyar (Kabul, 1951) woont sinds 1998 in Nederland. In zijn vaderland Afghanistan was hij een bekend en succesvol kunstenaar, die vooral met zijn monumentale beeldhouwwerken de aandacht trok. Daarnaast was hij werkzaam als docent beeldhouwen aan de Universiteit van Kabul. De afgelopen jaren is Sharif Azizyar in zijn atelier in Delft aan het werk. In zijn werk geeft hij uitdrukking aan de emoties en tradities van zijn volk, dat problemen tracht weg te stoppen, terwijl hij ze juist wil definiëren en zichtbaar maken.

8 juni tot en met 30 september VARIA-TRIA met objecten van: Maarten Franssen, Tilly Heijster, Wilma Vermeij, Marcel Koeleman, Theresia Simkens, Adriana Nichting, Tineke den Dulk. Tijdens de tentoonstellingen is op vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur, na aanmelding, de mogelijkheid om zelf bezig te zijn met inspiratie uit de beeldentuin/natuur

Oude Polderdijk 2
4435 RG Baarland
+31(0)113 639209
www.g-achttien88.nl

Meer berichten
CustomHtml_1