Futuristisch Containerschip
Futuristisch Containerschip (Foto: Rein de Vries)

Vaartgever

  Cultuur

Het is een nieuwe tijd. Laten we vandaag nog beginnen met ons open te stellen voor de nieuwe ontwikkelingen. Nieuwsgierigheid was en is de drijfveer van de beeldende kunstenaar. Een van de futuristische denkers op dat gebied is beeldend kunstenaar Rein de Vries. Onlangs verscheen van hem “Tussen droom en werkelijkheid” een uitgebreid exposé over zijn visie op transport en waarin hij laat zien hoe eenvoudig het is om energie uit de natuur te winnen.

“De mens als koning en dienaar van de grandioze scheppingskracht van het universum moet zijn echte rol nu gaan waar maken. Als de mens zich realiseert dat hij onderdeel is van een harmonisch geheel, zou het verschil tussen oost en west, blank en zwart, rijk en arm zich moeten oplossen” aldus Rein de Vries. “Mijn zoektocht naar andere vormen van vervoer en energiewinning zijn in de hoop en verwachting nog betere ideeën in de mens los te weken”.

Het streven van Rein de Vries is niet alleen een motto; het is een oproep. “Onze toekomst zal inhouden dat er letterlijk, figuurlijk en materieel gezien, op een andere koers gevaren moet worden. Het vergt van ons een andere geesteshouding op onderwerpen als economie, energiewinning, vervoer, werken en wonen. Maar ik voel het, de nieuwe geest komt er aan en misschien lukt het ons om voor lange tijd de door iedereen gewenste aardige wereld te realiseren. Ik ben per slot van rekening als WATERMAN geboren en bezit, geloof het of niet, de bijbehorende rudimentaire vliezen tussen mijn tenen”.

“Het juiste tij is nu aangebroken. We kunnen eindelijk gaan beginnen…”, aldus Ludo van Well. Hij en Rein de Vries zijn beeldende kunstenaars die elkaars artistieke taal spreken en beiden hun sporen verdienden in het creëren van ‘op de toekomst gerichte visie op varen’. Van Ludo van Well was de drijvende kracht achter het boek SHIP 2040, pioneers of the maritime sector dat eind 2017 door MVO maritiem werd gelanceerd.

In de maanden april en mei 2018 stellen De Vries en Van Well hun futuristische visie in scheppend werk tentoon in GalleryMaritime Colijnsplaat, Voorstraat 45.

Iedereen die in de toekomst wil kijken is uitgenodigd bij deze eerste van een nieuwe reeks unieke maritieme exposities. Zaterdag 31 maart 2018 wordt de expositie opengesteld met een hapje en drankje in de galerie.

De expositie VAARTGEVER is tot en met 31 mei 2018 gratis te bezichtigen van maandag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur. Entree, kopje koffie als parkeren = geheel gratis.

Contact: Dimp Nelemans, 0622591452. U kunt de galerie volgen op facebook via website www.gallerymaritime.nl

Meer berichten
Shopbox