Midas Dekkers in Rilland

  Cultuur
Foto: ANNALEEN LOUWES

RILLAND - Laat er geen twijfel over bestaan, Midas Dekkers is bioloog, om preciezer te zijn: Nederlands bekendste en meest eigenzinnige bioloog. Hij is dierenliefhebber, schrijver en eigenlijk ook filosoof, bekend om zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema's weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Altijd op het raakvlak van mens en dier. Omdat die raakvlakken nogal eens merkwaardig zijn, valt er veel te lachen. Midas slaat onverwachte zijpaden in en bekijkt mens en dier vanuit een verrassende invalshoek.

De wetenschapper, columnist en schrijver legt verbanden tussen verschijnselen in ons dagelijks leven en de biologische wereld en dat leidt vaak tot een bijzondere kijk op dingen. De insteek van de lezingen van Dekkers is dat de natuur ons dingen kan leren over onszelf. Hij schreef al meer dan 50 boeken! Hij is ook bekend van zijn columns in het radioprogramma Vroege Vogels en van zijn TV programma bij MAX: Het Ei van Midas.

De manier van spreken van Dekkers is vernieuwend, humoristisch en vooral erg leerzaam. Midas praat zoals hij schrijft, of schrijft zoals hij praat. En u kunt daarbij zijn. Ongetwijfeld een zeer onderhoudende, leerzame, leuke avond!

Na afloop zal Boekhandel De Koperen Tuin uit Goes boeken verkopen en Midas is bereid deze te signeren. Kaarten kosten € 16,00 (incl. consumptie).

Vrijdag 9 maart, 20.00 uur

Dorpshuis Luctor et Emergo, Rilland

www.podiumreimerswaal.nl

Meer berichten
Shopbox