Foto: PR Kapelle Cultureel

Kunstenaars opgelet: Kapelle Cultureel zoekt weer deelnemers

  Cultuur

KAPELLE - Kapelle Cultureel nodigt kunstenaars uit om deel te nemen aan de schildersdag & kunstmarkt op zaterdag 19 mei in Kapelle.

De jaarlijkse evenement in het Zeeuwse Kapelle is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een unieke plek om uw werk te laten zien en te verkopen. Er zijn kunstenaars aanwezig uit binnen- en buitenland. Het evenement wordt gehouden op een prachtige buitenlocatie: de tuin van de Nederlands Hervormde kerk aan het Kerkplein in Kapelle. Ook dit jaar maakt de schildersdag & kunstmarkt weer deel uit van de Franse Week die wordt gehouden in het kader van Toujours Kapelle.

Kunstmarkt

De kunstmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Na afloop van de markt is er een afsluitend drankje en hapje in de kerk met alle kraamhouders. Als u wilt deelnemen aan de kunstmarkt stuur dan een mailtje naar info@kapellecultureel.nl met daarin een beschrijving van de kunstdiscipline die u beoefent. U krijgt dan van ons een mailtje met informatie over de praktische zaken en hoe te betalen. Zie www.kapellecultureel.nl

Schildersworkshop

De schildersdag heeft zijn naam te danken aan de schildersworkshops die die dag gegeven worden. Zaterdag 19 mei is het weer zo ver. 's Morgens is er van 10.30 tot 12.00 uur een schildersworkshop onder de inspirerende leiding van kunstenaar Marlou Pluymaekers met als thema Mondriaan & Kleur & Kapelle. 's Middags hebben de deelnemers de gelegenheid om de morgenopdracht verder af te maken. Marlou biedt daarbij de nodige ondersteuning. Na afloop is er een afsluiting met een hapje en een drankje waarbij u elkaars werk kunt bewonderen. Deze dag is bedoeld voor zowel amateur- als professionele kunstenaars. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar info@kapellecultureel.nl en een ticket te kopen via www.kapellecultureel.nl. Na opgave ontvangt u een mail met praktische informatie en benodigdheden.

Kunstlezing

Op de vrijdagavond voor de schildersdag organiseert Kapelle Cultureel altijd een lezing over het thema van de schildersdag, deze keer over Mondriaan. Hou voor de verdere invulling van deze lezing onze website www.kapellecultureel.nl in de gaten.

Meer berichten
Shopbox