"Sieraden, shawls, T-shirts, mensen willen het graag zien, voelen, even passen, dan kun je zien hoe het bij je staat", zegt kunstenares Ineke Otte in haar kleurrijke pop-up shop. FOTO: Leon Janssens
"Sieraden, shawls, T-shirts, mensen willen het graag zien, voelen, even passen, dan kun je zien hoe het bij je staat", zegt kunstenares Ineke Otte in haar kleurrijke pop-up shop. FOTO: Leon Janssens (Foto: Leon Janssens)

Pop-up shop Ineke Otte langer open

Ineke Otte pop-up shop, de Goese kunstenares toont en verkoopt op Lange Kerkstraat 5 haar kleurrijke sieraden, shawls, T-shirts en 3-D geprinte sieraden, alles eigen ontwerp en door haarzelf gemaakt. Ineke Otte geniet internationale bekendheid en haar collecties zijn onder meer te zien in het Moma Museum of Modern Art in San Francisco (USA). Haar werk wordt herkend en dan hoor je: "O, dat is van Ineke!" Over heel de wereld presenteert zij haar collecties en zijn haar sieraden verkrijgbaar in museumshops, galeries en conceptstores. New York, Miami, Hongkong, Dubai, Milaan, Parijs, Moskou , Barcelona, de collecties van Ineke zijn er bekend. Tussen al deze namen prijkt de pop-up shop in Goes waar het publiek tijdelijk kennis kan maken met de boeiende en inspirerende creaties van deze kunstenares. Tevens geeft Ineke boeiende workshops met natuurlijke materialen. Natuur loopt als een rode draad door haar werk met vooral de Zeeuwse natuur als inspiratiebron.

Leon Janssens

GOES – Aanvankelijk was het de bedoeling om een pop-up shop op te zetten in Amsterdam, in de wijk ‘De 9 straatjes', een beroemde wijk in de Jordaan. Gelegen binnen de grachtengordel en bekend om de aparte winkeltjes en horeca. “In juni had ik al een pand gehuurd maar dat heb ik geannuleerd want door de corona lopen daar geen toeristen. Dat was niet te doen, dan liever wat anders. Ik hoorde dat deze ruimte in de Lange Kerkstraat vrij was en dat is een mooie gelegenheid om hier mijn werk te laten zien en te verkopen. Het is middenin de stad, in het centrum, en dat sprak mij wel aan. Altijd goed als je een groot publiek wilt bereiken. Ik heb mijn studio thuis aan de Elsdorpweg waar mensen speciaal voor komen, maar dit is gewoon wat toegankelijker. Het was de bedoeling dit tot 1 augustus te doen maar ik heb het nu wegens succes twee weken verlengd naar 16 augustus”, zegt Ineke Otte. “Passanten lopen hier makkelijk binnen en het is altijd leuk als je nieuwe mensen op je pad krijgt. Ik heb ook een webshop en verkoop mijn producten wereldwijd. Online kopen is niet hetzelfde als in de winkel zelf. Sieraden, shawls, T-shirts, mensen willen het graag zien, voelen, even passen, dan kun je zien hoe het bij je staat. Het zijn unieke producten die iets toevoegen waar mensen blij van worden. Dat is het mooie er van.”

Inspiratiebron

Ineke Otte ontwerpt sieraden, shawls, lampen, tafels, interieurproducten, beelden, glasobjecten, grafkunst, relatiegeschenken en designproducten. Haar kunst en ontwerpen zijn uniek, dynamische, spannend, kleurrijk met humor, waarin het experiment met kleuren, vormen, symbolen en materialen centraal staat. Inspiratiebron is de schitterende natuur met oneindig veel kleuren, eindeloze blauwe luchten en een overweldigend bloemenpracht. Zoals haar kleurige zijden shawls met prints uit de Zeeuwse natuur, alles in een aansprekend en harmonieus geheel. Met op de afbeeldingen Nederlandse- en Engelstalige teksten door Ineke zelf gemaakt. Ook ontwerpt zij bijzonder collecties draagbare sieraden die zij wereldwijd presenteert. Beroemd fashion-icon Iris Apfel (USA) is verzamelaar van Ineke’s sieraden. Ook sprak Ineke de beroemde fashion designer Jean Paul Gaultier en speldde haar broche ‘Rat’ op zijn jasje. Designer Paola Navone en lingerie ontwerper Chantal Thomass dragen eveneens haar sieraden. Tijdens het bezoek aan Goes in 2013 werd Ineke voorgesteld aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ineke sprak met hen en toonde haar sieraden collectie. Het koninklijk paar was zeer onder de indruk. "Máxima heeft een sieraad van mij. Zij was heel enthousiast over mijn collectie", licht Otte toe. Bekende Nederlanders zoals Marijke Helwegen en Viktoria Koblenko, grote fans, dragen vaak de sieraden van Ineke. Regelmatig zijn er fotoshoots voor magazines en waardoor de sieraden van Ineke Otte wereldwijd worden gepubliceerd.

Enthousiast

De kunstenares runde eerder pop-upwinkels in Amsterdam en stond op bekende beurzen in Parijs, Miami, New York en Milaan. “Op die beurzen kun je toch altijd maar een beperkt gedeelte van je werk laten zien. Hier kan ik veel meer kwijt”, zegt Ineke bij de vitrine met 3D geprinte sieraden. “Heel aparte ringen en oorbellen, met inspiratie zelf ontworpen en gemaakt.” In de pop-upwinkel worden behalve veel sieraden ook shawls en T-shirts verkocht. De pop-up shop ziet er uitnodigend en kleurrijk uit, een eyecatcher. Unieke stukken zoals een halssieraad van zeventig jaar oude Venetiaanse druppels zijn er te zien. “Stap binnen en maak kennis met het uitgesproken karakter van de unieke sieraden”, zegt Ineke, “Soms denken vrouwen ‘dat is niets voor mij’ maar als ze het dragen en in de spiegel kijken volgt er vaak een enthousiaste reactie. Dan wordt het toch heel mooi gevonden en als het genomen wordt is men zeer content.”

Openingstijden

Openingstijden tot en met 16 augustus: dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie ook eens op www.inekeotte.com

Onlangs werd er een interessante film gemaakt over haar werk met de titel: 'Lady Bug, this is Ineke.' Voor haar collecties sieraden heeft Ineke Otte de 'Sheriff de Mode-prijs' vier maal gewonnen in Parijs tijdens de Fashion Week. Haar sieraden werden twee keer voor de wereldwijde campagne gekozen en stonden, eveneens twee keer, op een billboard van twintig meter midden in Parijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden