Cultuurfestival Oeljebroelje
Cultuurfestival Oeljebroelje (Foto: Elisabeth de Graag)

Kunstmarkt Oeljebroelje online

Zoondag 16 augustus is het zover. In plaats van de poorten van Fort Ellewoutsdijk, opent de Culturele Raad Borsele de poorten online.

Omdat vanwege de corona-uitbraak alle evenementen tot 1 september niet zouden mogen doorgaan, is in het afgelopen voorjaar door de werkgroep besloten dat de 10de editie van ‘Oeljebroelje, cultuurfestival aan de Schelde’, dit jaar niet kan plaatsvinden in Ellewoutsdijk.

De werkgroep van de Culturele Raad Borsele heeft de kunstenaars, die zouden deelnemen aan de kunstmarkt, opgeroepen deel te nemen aan een online kunstmarkt. In totaal reageerden 35 deelnemers positief. Een gevarieerd aanbod van o.a. keramiek, brons, glas- en schilderkunst in diverse materialen en stijlen is vanaf komende zondag 16 augustus online te bekijken op de website van de Culturele Raad Borsele. Voor meer informatie over de werken en tarieven, kan direct via de site contact worden opgenomen met de deelnemers. 

Volgend jaar augustus hoopt de werkgroep de poorten van Fort Ellewoutsdijk weer te kunnen openen voor bezoekers en belangstellenden. Ook zal dan met terugwerkende kracht worden stilgestaan bij het 10-jarig jubileum van het cultuurfestival Oeljebroelje met o.a. een eerbetoon aan de onlangs overleden naamgever van het festival, Engel Reijnhoudt.

www.cultureleraadborsele.nl

KADER

Oproep: leden gezocht! Draag je kunst en cultuur een warm hart toe? Vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers culturele activiteiten te organiseren in Borsele? Dan is de Culturele Raad Borsele of de werkgroep van de Culturele Raad iets voor jou! Wij zijn dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die bij willen dragen aan een bloeiend cultureel leven in onze gemeente. Interesse? Meldt je dan aan via: cultureleraad@borsele.nl. Alvast kennis maken? Check ons ‘smoelenboek’ op https://www.cultureleraadborsele.nl/over-ons/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden