Foto:

Livestream uitzending Zeeland in Actie

Zeeland in Actie houdt op vrijdag 7 augustus een livestream uitzending. Daarmee hopen de organisatoren een laatste extra stimulans te geven aan het nu al succesvolle project dat als doel kent financiële middelen te genereren voor KWF kankerbestrijding.

Zeeland in Actie begon als klein initiatief van Eddie Bogaert, Ming Gilbert en Martin Slingenberg. De initiatiefnemers zochten een middel om de forse inkomensderving van KWF, ontstaan door het door de coronacrisis wegvallen van grote acties als The Ride for the Roses en de Alpe d’Huez, een klein beetje te helpen. Zeeland in Actie beoogt om in deze bijzondere maatschappelijke periode, mensen op individuele basis een uitdaging met zichzelf te laten aangaan, waarbij ze zich door hun eigen netwerk van familie en vrienden laten ondersteunen. De opbrengst is dan uiteindelijk geheel voor KWF kankerbestrijding. Er wordt geen enkele onkostenpost op de opbrengst gekort! De initiatiefnemers nemen deze kosten voor eigen rekening. 

Het project sluit naadloos aan bij de door KWF zelf geïnitieerde KWF Thuismarathon. De aanvankelijke doelstelling van het project, dat een looptijd kent van 1 juni t/m 31 augustus, bedroeg het genereren van 10.000 euro. Dat bedrag is nu al enkele keren bijgesteld en staat inmiddels op bijna 30.000 euro. De werkelijke opbrengst op 28 juli bedraagt 28.600 euro, dit mede door een donatie van €2500,00 van de Rabobank Oosterschelde. De organisatie wordt verder gesteund door bedrijven als RBK Verhuur en cateraar De Krokante Krab. Uiteraard levert het bestuur van de Oostmolen Kloetinge een prachtige bijdrage door het ter beschikking stellen van de Oostmolen!

De livestream uitzending op 7 augustus 2020, aanvang 19.00 uur, wordt technisch verzorgd doorsponsor Hofman Productions uit Goes. De presentatie ligt in de handen van Elsa van Hermon, presentatrice van Omroep Zeeland. Burgemeester Mulder en gedeputeerde De Bat zullen acte de précense geven. Verder wordt er informatie verschaft door een oncoloog van het ADRZ en door een vertegenwoordiger van hospice het Clarahofje. Uiteraard zal ook een vertegenwoordiger van KWF kankerbestrijding aan het woord komen, maar is er ook ruimte ingericht voor het verhaal van een kankerpatiënt. Verder zullen enkele teamleden over hun belevenissen vertellen, belevenissen die ze meemaakten tijdens hun somsextreme uitdagingen. 

En dan is er verder veel ontspanning. Er is muzikale medewerking van de zangeressen Patricia Foort, Marjon van Iwaarden en Amber de Vrieze. Ook de band Mood 66 zal zich van de beste kant laten zien! De Zeeuws Vlaamse inbreng komt, naast presentatrice Elsa van Hermon, van de bandAll4Musical. Tot slot is er speciaal voor de jeugd een optreden van niemand minder dan The Voice Kids winnaar Dax Hovius. Illusionist Evert van Asselt zal het publiek versteld doen staan met zijn magischoptreden!Vanwege corona richtlijnen wordt er geen publiek bij de uitzending aan de Oostmolen toegelaten.De livestream-uitzending is te volgen via:

1. de website: https://zeelandinactie.wordpress.com/

2. facebook: https://www.facebook.com/ZeelandinactievoorKWF/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden