oogarts in het Takeo Eye Hospital
oogarts in het Takeo Eye Hospital (Foto: )

Met je bril naar de wereldwinkel

Nederland sloeg massaal aan het opruimen thuis tijdens de lockdown dit voorjaar. En dan wil je natuurlijk wel een goede bestemming geven aan de spullen die je niet meer nodig hebt. Heb je nog een bril of zonnebril op sterkte liggen die weg kan? Daar kun je een ander nu een groot plezier mee doen.

Wereldwinkels door het hele land slaan de handen ineen om mensen in Cambodja met oogproblemen te helpen. Stichting Sawasdee, actief in Zuidoost Azië, is op zoek naar brillen om te doneren aan de oogkliniek in Kep, Cambodja. Die zich richt op het voorkomen en behandelen van oogblindheid. Terwijl goede oogzorg hier zo vanzelfsprekend is, is dat in Cambodja een heel ander verhaal. En wanneer je dan niet goed kunt zien heeft dat meteen een enorme invloed op je inkomen en welzijn.

Ook wereldwinkel Goes doet mee aan deze sympathieke inzamelingsactie. "Wij zorgen ervoor dat de brillen terechtkomen bij Eerlijk & Bijzonder, het inkoopcentrum voor fairtrade-producten in Culemborg. Dus kijk nog even in de laatjes thuis en lever je bril in bij Wereldwinkel Goes, Waterstraat 1, hoek Beestenmarkt. Want je kunt er voor een ander een groot verschil mee maken. In verband met de corona crisis zijn onze openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden