Appels en peren plukrijp bij het Fruitteeltmuseum


appel Jaques Lebel
appel Jaques Lebel (Foto: medewerker museum)

Appels en peren plukrijp bij het Fruitteeltmuseum

De appels en peren van het Fruitteeltmuseum, op natuurlijke wijze geteeld in ‘De Zandpit’, de collectieboomgaard, zijn plukrijp.

Op de zaterdagen 15 en 22 augustus en op de woensdagen 26 augustus, 2 en 9 september kan er geplukt worden. Iedereen is van harte welkom om vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur zelf te komen plukken in de boomgaard van het Fruitteeltmuseum aan de A.M.G.Schmidtsingel in Kapelle, achter de huizen van De Fruithof. Onder deskundige begeleiding kunt u, met uw (klein)kinderen leren plukken. Een appel of peer recht van de boom is écht het allerlekkerste. De pluktas is verkrijgbaar in de boomgaard voor € 5,00. Toegang tot de boomgaard is vrij. Wilt u ook het museum bezoeken, dan gelden de normale toegangstarieven.

Helaas gaat de jaarlijkse Fruitteeltfietstocht in augustus niet door; wel kunt u zelf door de fruitteeltregio fietsen. U kunt de beschrijving van een mooie route downloaden van onze website. Kijk daarvoor en voor meer informatie op: www.fruitteeltmuseum.nl Of bel , 0113-344904 op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden