Foto: Kibeo

Peuters kunnen in de zomervakantie blijven leren en ontdekken

Peuters kunnen in de zomervakantie blijven leren en ontdekken bij Kibeo! Op 15 Kibeo-vestigingen is deze zomer de zomerschool gestart, speciaal voor kinderen die naar de peutergroep gaan met een indicatie van het consultatiebureau (VVE-indicatie). De kinderen kunnen daardoor tijdens de zomervakantie samen met hun vriendjes spelenderwijs blijven oefenen met woordjes, taal en beginnend rekenen!

Dankzij de zomerschool wordt het voor de peuters een stuk makkelijker om na de zomervakantie weer in het ritme te komen. Daarnaast kunnen we een mogelijke achterstand, die is ontstaan omdat peuters tijdens de coronacrisis niet naar de opvang konden komen, weer inhalen. De peuters gaan samen met de pop Puk aan de slag met het VVE-thema ‘Oef wat warm!’, dus hopelijk gaan we een fijne, warme zomer tegemoet! In het thema komen verschillende activiteiten aan bod, waarbij er spelenderwijs wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de peuters. Uiteraard is het voor de peuters ook erg leuk dat ze hierdoor tijdens de zomervakantie kunnen blijven spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes van de peutergroep.

Subsidie vanuit de overheid

Vorig jaar heeft Kibeo al een start gemaakt met de peuterzomer in Barendrecht. Dit jaar hebben de overheid en diverse gemeenten in verband met de coronacrisis extra subsidie beschikbaar gesteld. Hierdoor kan Kibeo op 15 vestigingen de zomerschool aanbieden en de peuters extra ondersteunen in hun ontwikkeling. De zomerschool van Kibeo is de gehele zomervakantie meerdere dagen per week geopend in de gemeenten Barendrecht, Borsele, Goes, Kapelle, Moerdijk, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Ouders kunnen hun kindje met een VVE-indicatie gratis opgeven om minimaal twee keer mee te doen.

Over Kibeo
Kibeo is een kinderopvangorganisatie in Zuidwest-Nederland waar kwaliteit, de ontwikkeling van kinderen en het ondersteunen van ouders voorop staat. Onze medewerkers werken elke dag met veel plezier op de 150 vestigingen verspreid over Zeeland, Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard, West-Brabant en Barendrecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden