Foto: PR Gemeente Goes

Burgemeester sluit drugspand aan Scottweg in Goes

Vandaag, woensdag 22 juli 2020, heeft burgemeester Margo Mulder een drugspand laten sluiten aan de Scottweg in Goes. Het betreft een unit van het pand. Deze gaat per vandaag voor drie maanden dicht, tot en met woensdag 14 oktober. 

In een van de units van het pand aan de Scottweg is op donderdag 4 juni jl. door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 390 hennepplanten ontmanteld. De planten zijn samen met de aanwezige apparatuur op die datum in beslag genomen.

Opiumwet 
Het sluiten van de unit gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand of woning waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten. Het pand aan de Scottweg is vanochtend voorzien van speciale stickers ter verzegeling en op zichtbare plekken zijn posters met kennisgeving van de sluiting aangebracht (zie bijlage).

Drugscriminaliteit bestrijden
Met de sluiting wordt de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel doorbroken en overlast voor de direct omwonenden weggenomen. De wetenschap dat een pand of woning deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van deze locatie als bedreigend worden ervaren. Door sluiting wordt het voor iedereen kenbaar en zichtbaar uit het criminele circuit gehaald.

Ook inwoners kunnen helpen drugscriminaliteit te bestrijden. Vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of een drugslaboratorium in de buurt kunnen gemeld worden bij de politie (via 0900 8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden