zomerondernemer
zomerondernemer (Foto: Frank Husslage)

Project Zomerondernemer Zeeland uitgesteld tot de herfstvakantie

Op 20 juli zou het project ZomerOndernemer Zeeland 2020 van start gaan. Het ondernemersproject voor Zeeuwse jongeren, in de leeftijdscategorie van 14 tot 23 jaar, is uitgesteld tot de herfstvakantie. De maatregelen die getroffen zijn om het Corona-virus in te perken hebben indirect ook invloed gehad op de werving van deelnemers en uitvoering van het project.

“Normaal gesproken starten we onze werving na de krokusvakantie. We doen dit door diverse social media campagnes, via onze partners, maar ook door voorlichting en workshops te geven op de scholen over ondernemerschap. Een persoonlijk contactmoment waarbij vragen kunnen worden gesteld wordt altijd gewaardeerd door jongeren. Doordat de scholen dichtgingen konden we natuurlijk niet meer terecht op de scholen.

Veel jongeren zijn in het voorjaar ook inkomsten misgelopen doordat veel horecazaken, maar ook andere bedrijven noodgedwongen moesten sluiten. Die jongeren kunnen deze zomer een inhaalslag maken en dat begrijpen we ook. Wat ons verder ook parten speelt is dat veel locaties nog geen grote groepen personen toe laat, waardoor het op het moment lastig is een geschikte locatie te vinden voor onze bijeenkomsten.

We hebben dertig procent minder aanmeldingen binnen gehad dan normaal. In 17 andere regio’s in Nederland wordt het project ook uitgevoerd, waarvan er deze zomer slechts drie regios’s starten. De andere regio’s schuiven het project door naar de herfstvakantie. Dit is ook het plan voor Zeeland. Het biedt ons meer ruimte om te werven en hopelijk zijn tegen dan de maatregelen versoepeld zodat het vinden en gebruiken van locaties, maar ook bezoeken aan bedrijven een eenvoudigere opgave is.

De inhoud van het project blijft ongewijzigd: er is een driedaagse training, maar dit keer tijdens de herfstvakantie en zijn terugkomdagen met workshops en bedrijfsbezoeken, maardan volgend in de weken erna. De deelnemers krijgen een startkapitaaltje, worden verzekerd en professionele begeleiding bij de opstart van hun onderneming”, vertelt coördinator Cleopatra O’Bryan.

Om mee te kunnen doen heb je alleen een idee voor een onderneming nodig of moet je recent gestart zijn. Verder moet je minimaal 4 weken, maximaal 5 weken beschikbaar zijn om het programma te kunnen volgen. Deelname is gratis! Aanmelden voor het project is mogelijk tot uiterlijk 12 oktober en kan via www.zomerondernemer.nl

ZomerOndernemer Zeeland wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Rabobank, Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten Terneuzen, Sluis, Goes, Borsele, Veere, Schouwen-Duiveland, Hulst, Tholen, Reimerswaal en Noord-Beveland. Daarnaast zijn er ook landelijke sponsors die het project een warm hart toedragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden