Aquarel door Henk Bisschop
Aquarel door Henk Bisschop (Foto: Johannes de Hollander)

Expositie aquarellen van Henk Bisschop in Galerie Luctor

In Galerie Luctor in Oudelande exposeert Henk Bisschop uit Wemeldinge zijn aquarellen. De expositie start op 18 juli en loopt tot en met 24 augustus. Henk aquarelleert reeds 25 jaar, is autodidact. Het is voor hem elke keer weer een uitdaging om met verf en water en met gebruik van verschillende technieken iets moois op papier te zetten. Hij heeft al vaak geëxposeerd, zowel regionaal als landelijk. In zijn woonplaats Wemeldinge is hij oprichter van de Kunst & Natuurroute en ieder jaar vaste deelnemer.

Speciaal in deze expositie is een schilderij van Matheus van de Velde, de opa van Henk Bisschop, die rond 1900 in Oudelande woonde en werkte. Hij was o.a. huisschilder, en In zijn vrije tijd was hij kunstschilder met olieverf. Henk beleeft de aanwezigheid op de expositie van een schilderij van zijn opa als een samenkomen van generaties op kunstzinnig gebied.

Als extra bij deze expositie heeft de aquarellist 100 kleine schilderijtjes gemaakt (9 x 20 cm), die hij verkoopt voor de prijs van 3 euro. De gehele opbrengst hiervan gaat naar Voedselbank De Bevelanden.

De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag vanaf 13.00 uur. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden