Afscheid van directeur Theo Quaak.
Afscheid van directeur Theo Quaak. (Foto: )

Dag meester Theo!

Officieel zal Theo Quaak, directeur van SBO De Tweern en SBO De Veste, per 1 september met pensioen gaan. Maar deze week, de laatste schoolweek van het schooljaar 2019-2020, is zijn allerlaatste werkweek. Gisteren, woensdag 8 juli, is meester Theo in het zonnetje gezet door alle leerlingen van De Tweern, het observatiecentrum jonge kind en De Deltaschool door middel van een heus defilé en heeft hij afscheid genomen van de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s). Dit was ondanks alle RIVM-richtlijnen een geweldige ochtend.

In 1977 is Theo begonnen als onderwijzer op basisscholen in Bergen op Zoom. Na vier jaar ging hij werken op De Koningin Wilhelminaschool te Goes. Een school voor MLK, voor Moeilijk Lerende Kinderen. Zo’n tien jaar heeft hij daar als meester gewerkt en eind 1990 werd hij op deze zelfde school benoemd tot directeur.

Rond het jaar 2000 fuseerde deze school met de Anne Frank school, de toenmalige LOM school (een school voor kinderen met Leer- en OpvoedingsMoeilijkheden) en de IOBK (In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters). Samen met de heer Beun, directeur van die school, vormden zij de directie van een splinternieuwe SBO (Speciaal BasisOnderwijs) school in de Evertsenstraat te Goes. “SBO De Tweern” bestaat inmiddels al bijna 20 jaar en in 2005 werd Theo Quaak de directeur. Niet alleen van De Tweern, maar ook voor SBO De Veste in Tholen.

Theo sluit zijn carrière af na 43 jaar mooie jaren, waarvan zo’n 30 jaar als directeur. Hij heeft een heleboel geweldige kinderen voorbij zien komen, met daarbij vele fantastische ouders en verzorgers. En zoals hij zelf zegt, altijd gewerkt met geweldige teams op beide scholen, meer dan 80 professionals.

Pas op 14 en 15 oktober 2020 (i.v.m. het Coronavirus), zal hij officieel afscheid nemen van zijn teams én alle mensen waar hij op een of andere manier mee samengewerkt heeft.

Theo Quaak wordt opgevolgd als directeur door de heer Robert van Oosten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden