Foto:

Feestelijke afsluiting van een 'gek' schooljaar

Tijdens een zonnige donderdag eind juni beleefden de leerlingen van De Kamperschouw in Kamperland een feestelijke dag. Ze sloten het schooljaar al springend af in twee grote springkussens die kosteloos beschikbaar werden gesteld door Thoka springkussenverhuur uit Wissekerke. 

Het was een bijzonder en gek jaar voor alle kinderen in Nederland. Door de coronacrisis gingen op 16 maart de deuren van de scholen op slot. Er was wel sprake van noodopvang voor kinderen waarvan de ouders in de vitale sector werken, maar het gros van de leerlingen zat thuis. Leerkrachten organiseerden in allerijl thuisonderwijs en hielden contact via schermpjes.

Zelfs na de gehele opening van basisscholen op 8 juni was het niet meer hetzelfde op school. Als leerling moest je ineens de pijlen op de vloer volgen, Je mocht alleen nog maar met je eigen klas pauze houden, papa’s en mama’s mochten niet meer in school komen en je moest afstand houden van je juf.

Om de kinderen toch een leuke afsluiting te gunnen, bood Leon Tholenaar van Thoka springkussenverhuur aan om het schooljaar al springend af te sluiten. Tholenaar – bekend van de springkussendagen in Wissekerke – wilde het verschil maken voor de Noord-Bevelandse leerlingen en besloot zijn tijd en springkussens kosteloos beschikbaar te stellen. Dat aanbod greep de Kamperschouw met beide handen aan. Van 9 uur ’s ochtends tot ’s middags een uur of vier, stuiterden de kinderen van Kibeo en de Kamperschouw van springkussen naar springkussen. Het was een geslaagde dag!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden