Recreatiesector is klaar voor de zomer


Steeds meer jonge gezinnen zijn de caravan als vakantiemiddel gaan waarderen. FOTO: Caravanlife Gorter.
Steeds meer jonge gezinnen zijn de caravan als vakantiemiddel gaan waarderen. FOTO: Caravanlife Gorter. (Foto: )

Recreatiesector is klaar voor de zomer

Langzaam maar zeker keren we terug naar het oude normale leven. In deze rubriek blijven we niet hangen in angst, doemdenken of in het negatieve. Positief kijken ondernemers vooruit naar de toekomst. Zoals de mensen bij Caravanlife Gorter in Heinkenszand en Omnium in Goes. “We gaan de zomer van 2020 vol vertrouwen tegemoet.”

GOES – “Het gaat op dit moment heel goed in onze winkel”, laat Vincent van den Bos van Caravanlife Gorter aan de Danielsweg in Heinkenszand weten. “Het aantal klanten in de winkel neemt toe, mede omdat campings en de gezamenlijke sanitairgebouwen weer open zijn.”

De afgelopen tijd heeft Caravanlife Gorter gebruikt om nieuwe ideeën te bedenken en die uit te werken. Ze zaten niet stil en de verkoop liep door. “Zo hebben we veel Elddis-caravans verkocht. Deze caravans zijn allemaal voorzien van een douche in de caravan. Zeker toen het nog onzeker was of de sanitairgebouwen open zouden gaan dit jaar, was een eigen douche in de caravan een reden voor mensen om deze caravans aan te schaffen. Inmiddels zijn we zo ver dat kamperen goed gepromoot wordt, waardoor we ook zien dat jonge gezinnen steeds meer de caravan als vakantiemiddel gaan waarderen”, aldus Van den Bos.

Mensen willen steeds meer comfort en gebruiksgemak. Een toilet, als het kan met douche, een televisie met schotel, maar zeker ook een mover onder de caravan. De klanten van Gorter vragen er veel naar. Met een mover zet je de caravan op de millimeter nauwkeurig op zijn plaats.

Ondersteunen

“Het eigen land wordt verkozen boven het buitenland. Elk land heeft weer zijn eigen regels. Een andere reden is om de Nederlandse recreatiesector, die het financieel toch zwaar heeft gehad in het voorjaar, te ondersteunen. De zomer gaan we dus vol vertrouwen tegemoet. Kamperen is de trend van dit moment.”

Meer klanten

Omnium Goes zat ook niet stil. “Hier zijn we ook erg blij dat alles weer op gang komt en er vanaf 1 juli heel veel meer mogelijk is”, vertelt medewerker Arianne Jansen. "De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt om groot onderhoud uit te voeren en zijn we er klaar voor om weer klanten te mogen ontvangen. Vanaf 1 juli zijn de squashbanen weer open. Er zijn meer mogelijkheden om recreatief te zwemmen en we zijn bezig met de voorbereidingen voor het openen van een jungle escaperoom in het Tropisch bos.”

Escaperoom

Het verhaal achter deze escaperoom is dat je met je groep van maximaal 6 personen op expeditie in de tropen bent. De uitdaging is om binnen een uur te ontsnappen en het bos te redden. Een unieke escaperoom in Zeeland, noemt Jansen het. Ook wij zijn klaar voor de zomervakantie. We hopen op een typisch Hollandse zomer met heerlijk zomerweer, met af en toe een minder mooie dag, waarop mensen lekker komen zwemmen. Of op ontdekking gaan in de tropen. Wij hebben er zin in.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden