Na 20 jaar Kamperland is het voor meester Daan Verhulst tijd om het krijtje – of de digibordpen – aan de wilgen te hangen om te kunnen genieten van een welverdiend pensioen. FOTO: PR
Na 20 jaar Kamperland is het voor meester Daan Verhulst tijd om het krijtje – of de digibordpen – aan de wilgen te hangen om te kunnen genieten van een welverdiend pensioen. FOTO: PR (Foto: )

Meester Daan Verhulst hangt het krijtje aan de wilgen

Een meester in hart en nieren. Zo omschrijven we meester Daan Verhulst die na 39 jaar in het onderwijs met pensioen gaat. Hij heeft zich bijna 20 jaar ingezet voor de kinderen in Kamperland op de Prins Willem Alexanderschool die nu de Kamperschouw heet.

KAMPERLAND - In 1981 begon een kwajongen uit Westkapelle zijn carrière als schoolmeester in het dorp Oostkapelle. In die tijd was de kleuterschool nog apart, heetten groepen klassen en noemde men de directeur het hoofd der school. Daan had niet kunnen voorzien dat hij bij pensionering met een directeur zou werken die in zijn startjaar geboren was.

Hoe het begon

In de zomer van 2000 startte Daan in Kamperland op de prins Willem Alexanderschool. Omdat hij een aantal maanden in Colijnsplaat inviel, overkwam het hem regelmatig dat hij Kamperland per ongeluk voorbij reed. Gelukkig was meester Daan altijd op tijd op school om prachtige verhalen en leerzame lessen voor te bereiden.

De Romeinen

Daan gaf voornamelijk les in groep 5-6 of 7-8 en vertelde graag over zijn grote passie: de Romeinen. De formule 1 was zo’n andere passie; Daan is regelmatig bij een van de Europese circuits te vinden.

Verhuizing

Een van zijn mooiste belevenissen in Kamperland was de verhuizing van het oude naar het nieuwe gebouw. Daan was zeer zeker toe aan een verhuizing, want jaren in een noodgebouwtje les geven kon echt niet meer. Daan is er ook van overtuigd dat niet alleen de leerlingen, maar ook de ratten onder het noodlokaal, hebben geleerd hoe zij ongelijknamige breuken kunnen vermenigvuldigen.

Welverdiend pensioen

Na 20 jaar Kamperland is het tijd om het krijtje – of de digibordpen – aan de wilgen te hangen om te kunnen genieten van een welverdiend pensioen. De leerlingen en het team van CBS de Kamperschouw nemen op 25 juni afscheid van meester Daan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden