Terwelleplein: het vernieuwde plein aan het Stationspark


Foto:

Terwelleplein: het vernieuwde plein aan het Stationspark

De spooronderdoorgang is al even open, aan de omgeving wordt nog hard gewerkt. Op dit moment onder meer aan het Terwelleplein, het plein aan de zuidzijde van het spoor, aan het Stationspark ter hoogte van de ingang van de perrontunnel. Het plein krijgt een upgrade en wordt opnieuw ingericht. Naar verwachting is het plein in september klaar.

Terwelleplein

Het vernieuwde plein krijgt de naam: Terwelleplein. De nieuwe weg met de spooronderdoorgang heet Terwellegang. Het Terwelleplein ligt tegen de nieuwe weg en het Stationspark aan. In de Middeleeuwen, waren er verschillende openbare drinkputten. Deze werden ‘wellen’ genoemd. Eén van de putten was Trouwelle. Door de eeuwen heen bleef deze put en deze naam bestaan. De naam veranderde in Terwel of Terwelle. Vanaf de 17de eeuw werd het zuiden van Goes verdeeld in polderhoeken. Het hele gebied heette het Goese Ambacht, en een gebied hierin kreeg de naam Terwelhoek. De oorspronkelijke Terwelhoek liep door tot aan de stadsgracht.

Hoe gaat het Terwelleplein eruitzien?

De Kiss&Ride (parkeervoorziening om iemand weg te brengen of op te halen) krijgt een vaste plek, langs de rand van het plein. We sluiten de fiets- en voetpaden aan op de nieuwe rotondes en de onderdoorgang. Fietsers en voetgangers kunnen straks veilig en snel over de onderdoorgang verplaatsen naar de Van Hertumweg over het fiets-voetdek. Zo is er een oost-west verbinding over de nieuwe weg om bijvoorbeeld naar de Jumbo en de SGB te komen. Voor fietsen en brommers komt een stalling, er komen twee-laags fietsenrekken langs de onderdoorgang. Hier kunnen meer fietsen terecht dan in de oude situatie.

Op het plein worden rond de zomer OV-chipkaartpoorten met luifel geplaatst door de NS. Als finishing touch wordt het gebied netjes bestraat en ingericht met groen. Er komen verschillende plantvakken met planten en bomen. Rond de plantvakken plaatsen we zitelementen. Zo kunnen scholieren, werkenden en reizigers even lekker zitten om te rusten, iets te eten of te drinken of te wachten op de trein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden