Een schilderij van de haven van Veere, door Peter van Berkel.
Een schilderij van de haven van Veere, door Peter van Berkel. (Foto: )

Peter van Berkel opent zijn nieuwe atelier in Kapelle

Peter van Berkel opent deze donderdag, 25 juni, zijn nieuwe atelier in Kapelle.

KAPELLE - Peter, die al veertig jaar als zelfstandig kunstenaar bezig is, heeft zich ontwikkeld als een echte landschap schilder met een voorliefde voor het Franse landschap.

Met zijn Franse landschappen maakte hij internationaal furore. Zo exposeerde hij onder meer in New York, Naples (Florida) en verschillende galeries in Amerika.

Maar ook in Nederland ziet hij de schoonheid van het landschap met name hier in Zeeland, hij werkt in een impressionistische stijl met een kleurrijk pallet. Hij schildert graag buiten en plein air. Zo deed hij elf jaar lang mee aan de Domburgse schildersweek en een aantal keer in Katwijk waarbij het belang licht in het buiten schilderen.

De laatste jaren is de zee ook favoriet sinds hij de galerie aan de boulevard in Vlissingen runde samen met zijn vrouw Elly.

Het was ook daar waar hij zijn panorama van 8,5 meter lang vanaf de Sardijntoren schilderde, het is nu te zien in het nieuwe verzorgingstehuis scheldeoord in Vlissingen.

Na vijf jaar galerie aan zee en zeven jaar in Middelburg heeft hij nu zijn atelier in Kapelle waar iedereen welkom is vanaf donderdag 25 juni.

De galerie is geopend op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 juni van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Ze voor meer informatie www.vanberkelart.nl De galerie is gevestigd aan Biezelingsestraat 9 in Kapelle.

www.vanberkelart.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden