Fitnessen, sporten, het kan weer


In de tent bij Racketcentrum Kapelle wordt goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te sporten en te fitnessen. Harold en Jacqueline én hun klanten zijn blij en enthousiast. FOTO: Leon Janssens
In de tent bij Racketcentrum Kapelle wordt goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te sporten en te fitnessen. Harold en Jacqueline én hun klanten zijn blij en enthousiast. FOTO: Leon Janssens (Foto: Leon Janssens)

Fitnessen, sporten, het kan weer

Door de lockdown die vanwege de corona ingesteld werd, stond alles twaalf weken stil in de fitnesscentra. Sinds kort zijn de regels versoepeld en kan er nu al onder bepaalde voorwaarden buiten gesport en getraind worden in een grote, open tent. Vanaf 1 juli is ook binnen sporten weer mogelijk. Iedereen is enthousiast, de sporters én de mensen achter de fitnesscentra.

KAPELLE - In hun Racketcentrum Kapelle in de Vroonlandseweg hebben Harold Schipper en Jacqueline Bustraan de afgelopen drie maanden flink aangepakt. Zij maakten van de nood een deugd en pasten een aantal praktische veranderingen toe in hun bedrijf. Vanaf 2007 werd in de tennishal begonnen met fitness. “Op 150 m² en dat is nu uitgebreid naar 1.000 m² met aparte ruimtes voor krachtsport en cardio”, zegt Harold Schipper. “Tot de corona liep het heel goed, we hadden al plannen om veranderingen door te voeren en dat kwam nu in een stroomversnelling. We hadden het idee om bij minder aanbod om binnen te tennissen een tennisbaan gedeeltelijk in te zetten voor fitness. Dat is nu gedeeltelijk gerealiseerd en we willen daar ook nog, gescheiden van het fitnessgedeelte, een poolbiljart neerzetten. Om binnen te tennissen blijven er steeds drie tennisbanen beschikbaar.”

Positief

Voor 15 maart was het altijd goed druk door een groot vast bestand van mensen die komen sporten. “Sporten is belangrijk voor de gezondheid. Fit blijven, conditie en kracht opdoen, afvallen. Het is niet alleen fitness en cardio, maar ook tennis, spinning, fietsen en kickboksen. De groepslessen die hier plaats vonden, nu nog even niet, en vooral spinning is met volgeboekte avonden een populaire tak van sport. En het is natuurlijk een sociaal gebeuren”, aldus Jacqueline Bustraan. “Bij de gemeente Kapelle werd per 1 juni een aanvraag ingediend om een grote tent met fitness apparaten neer te zetten. Met een juiste opstelling van de apparatuur en ruim voldoende ventilatie konden onze klanten weer komen sporten. We draaien nu twee weken en er komen gemiddeld veertig abonnementhouders per dag op af.” De reactie van de klanten is positief, ze zijn allemaal blij dat ze na drie maanden eindelijk weer eens wat kunnen gaan doen. Via onze app kun je reserveren. Ook ons horecagedeelte is vernieuwd en, volgens de geldende regels, opgesteld in een gezellige huiskamersfeer. Sporters mogen hier graag nog even lekker zitten.”

Reserveren

Bij Fitland Goes, Geldeloze Pad, is er ook volop activiteit. Regiomanager BluZone Marco Bobeldijk: “Blij dat we weer open kunnen, dat is positief. Nu tot 1 juli alvast buiten sporten en wij geven daar negentig lessen per week aan onze leden en geïnteresseerden waar heel veel belangstelling voor is. Die lessen buiten variëren van spinning tot bootcamp. Voor onze leden hanteren wij een reserveringssysteem en niet-leden kunnen telefonisch reserveren. We hebben een tent opgezet voor slecht weer voorziening. Die tent moet aan beide zijden ruim open zijn voor goede ventilatie. Vooralsnog geen beperking, 1,5 meter afstand én goede ventilatie. Per 1 juli is binnensporten weer toegestaan. Hiervoor worden de exacte voorwaarden deze week door de Rijksdienst bekend gemaakt.”

Sportscholen mogen vervroegd open, namelijk op 1 juli. Eerst was de planning nog dat de sportscholen 1 september open zouden gaan, dat is bijgesteld. Rutte gaf ook aan dat hij persoonlijk ook liever had dat hij weer met het kabinet kon sporten, maar dat mag niet meespelen in besluiten voor versoepeling.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden