Dierenbundel Woef Miauw Kwaak waarvan de opbrengst gaat naar de dierenambulance.
Dierenbundel Woef Miauw Kwaak waarvan de opbrengst gaat naar de dierenambulance. (Foto: )

Dierenverhalen voor de dierenambulance

Raymond Zachariasse van uitgeverij Miralovesbooks schreef een dierenverhalenwedstrijd uit. Fiona Hack uit Goes is trots dat haar verhaal Boris is uitgekozen voor publicatie in de verhalenbundel Woef Miauw Kwaak. Ze is fysiotherapeut en werkzaam in West Zeeuws Vlaanderen. Daar vertelde een patiënt het verhaal hoe hij het allerliefste een hond wilde maar niet mocht van zijn ouders. Op een dag zag hij een herdershond die aan de overkant van de straat naar hem staarde. De hond bleek een penning te hebben met een adres erop. Van zijn vader moest hij de hond naar huis brengen. De volgende dag zat de hond er weer. Tot drie keer toe bracht hij de hond naar huis. Vanwege drukke kinderen bleef de hond in een kamer op de eerste verdieping. De ongelukkige hond sprong dwars door het raam en naar beneden. Hij rende naar zijn plek tegenover het huis van haar patiënt. Toen hij het dier naar huis bracht vertelde de eigenaar hem het verhaal. Beiden vonden het zielig. Zodoende kreeg hij toch een hond. Het bleek de eerste van velen.

Fiona is een dierenvriend en heeft het verhaal een beetje aangepast voor kinderen vanaf zeven jaar.
Het boek bevat vijftien verhalen van verschillende auteurs. Het is bij Bol.com te bestellen. De opbrengst is voor de dierenambulance.

Fiona Hack heeft drie kinderboeken geschreven: Nadja en Najib, Allard en de magische zuurstok en Kabouter Speurneus en de zaak van het verdwenen huisje bij Godijn Publishing. Dit najaar komt haar boek De wonderparaplu uit.

Flaptekst

Zeg... welke beroemde dieren ken jij eigenlijk? Bobbie, de trouwe viervoeter van held Kuifje? Of Fury, het paard dat nergens bang voor is? In deze bundel vol echt gebeurde en verzonnen verhalen lees je alles over heldhaftige, grappige, interessante en rare dieren. Wat denk je bijvoorbeeld van het verhaal over de hond Bobby uit Schotland die 14 jaar waakte over het graf van zijn overleden baasje. Of kat Jessie die een reis van 3000 kilometer aflegde op weg naar haar oude huis. Maar ook in de dierentuin gebeurt er van alles als Bobby en Cindy een babyolifant proberen te beschermen. Of op kamp, waar de bedden stinken, het kampvuur niet door gaat en spinnen niet van gezeur houden.
Lees het allemaal in deze dierenbundel voor iedereen van 7 jaar en ouder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden