FOTO: Mec de Bevelanden
FOTO: Mec de Bevelanden

Glibberen en spelen in de Zeeuwse modder

Modderparadijs! Het is ieder jaar weer een gezellige middag bij de Mirakel in Goes waar jong en oud spelenderwijs ontdekken wat modder is. Kinderen, ouders en grootouders beleven de Zeeuwse bodem met al hun zintuigen én vieze kleren! Dit jaar steekt het Milieu Educatie Centrum de Bevelanden de viering van Nationale Modderdag op 29 juni in een ander jasje.

Omdat dit jaar de viering van de Nationale Modderdag niet kan plaatsvinden zoals eerdere jaren, wil MEC de Bevelanden scholen, kinderopvangcentra en gezinnen thuis inspireren om zelf aan de slag te gaan met: modder!

Daarvoor is een mini-modder-circuit bedacht die je als leerkracht, begeleider of ouder eenvoudig zelf kunt uitzetten. Denk aan het maken van een moddergrabbelton met daarin Zeeuwse ‘bodemschatten’. Het kwallenballen spel of maak je eigen modder kunstwerk!

Alle opdrachten kun je gemakkelijk bekijken en downloaden via www.mecdebelanden.nl. Deel je foto’s van je eigen mini modderparadijs op Instagram. Gebruik de hashtag #modderdagbevelanden en maak kans op een Zeeuwse natuur speurpakket, met daarin o.a. zoekkaarten van planten en dieren en een loeppotje. Veel succes!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden