ZMK bestuurslid Jaap Zandee overhandigt de CD 's aan Mevr. Corina Schouten van Ter Valcke.
ZMK bestuurslid Jaap Zandee overhandigt de CD 's aan Mevr. Corina Schouten van Ter Valcke. (Foto: )

Zeeuws Mannenkoor schenkt cd’s aan verzorgingshuizen

Het Zeeuws Mannenkoor zou graag optreden voor de bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen in deze tijden van isolement en eenzaamheid, maar helaas, met een koor van meer dan 40 mannen mag en kan dat niet.

Daarom heeft het Zeeuws Mannenkoor het initiatief genomen om CD’s van het koor te schenken aan de verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Bevelanden. De CD’s kunnen worden afgespeeld via de geluidsinstallaties, in woongroepen en huiskamers of rouleren onder de bewoners.

In week 27 worden er CD’s overhandigd aan Ter Valcke in Goes en aan het Service Centrum SVRZ voor de andere locaties. Eerder in mei zijn er door Zeeuws Mannenkoor bestuurslid Arie van Kralingen CD’s overhandigd aan Suzanne Bassie-Jonker van het activiteitenbureau Ter Weel Actief van Zorggroep Ter Weel. Ook Zorgcentrum Cederhof in Kapelle heeft al CD’s ontvangen. Aan Zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat zijn de CD’s ook aangeboden. Er zijn voldoende CD’s om alle locaties van de groepen te voorzien. Als er nog andere verzorgings- en verpleeghuizen op de Bevelanden zijn die de CD graag willen ontvangen kunnen ze zich melden via de website www.zeeuwsmannenkoor.nl .

De CD bevat een zeer gevarieerd repertoire, van het Zeeuws Volkslied en Lied van Zeeland tot de gospel Steal Away, Wandrers Nachtlied, La Montanara, Coro di Zingari en Thuiskeer in Zeeland een compositie van Kees van Eersel op een tekst van Hans Warren, speciaal voor het Zeeuws Mannenkoor geschreven met vioolbegeleiding door Marieke Brokamp. Kortom voor elk wat wils.

De activiteiten van het koor liggen natuurlijk even stil, repeteren gaat niet en concerten zijn afgelast. Het bevrijdingsconcert in Kapelle samen met het Kapels Gemengd Koor was al verschoven naar oktober, maar het is onzeker of dat door kan gaan. Het Koningsdagconcert in Wemeldinge en de geplande optredens tijdens Middelburg VOLkoren en in de Manhuistuin in Goes gaan in 2020 niet door. Het koor hoopt daar in 2021 weer aan mee te kunnen doen. Verder staan nog enkele Kerstconcerten op het programma, o.m. samen met Muziek- en Showkorps Jonge Kracht in Biezelinge. Natuurlijk zijn alle geplande concerten onder ‘corona maatregelen’ voorbehoud.

Het koor heeft besloten voor de zomervakantie niet meer te repeteren en hoopt eind augustus weer op te kunnen starten. De dirigente en de zangers willen graag weer beginnen, maar we blijven voorzichtig en natuurlijk binnen de regels. Ook wordt gekeken of de koorscholing die in maart net was begonnen, in het najaar kan worden voortgezet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden