Torso in glas, door Cor Hemmes
Torso in glas, door Cor Hemmes (Foto: Cor Hemmes)

Familie-expositie in Galerie Luctor

Vanaf zaterdag 6 juni kunt u in Galerie Luctor terecht voor een bijzondere tentoonstelling. De glaskunstenaar Cor Hemmes uit 's-Heer-Arendskerke neem twee van zijn kleinkinderen mee: Anna Ravenhorst met tekeningen en Bram Ravenhorst met schilderijen. De drie beoefenen verschillende stijlen en technieken, maar ze zijn verbonden door hun liefde voor de kunst.

Cor Hemmes (1944) is autodidact in de kunst. In zijn werkzame leven was hij docent Frans, met altijd al belangstelling voor de beeldende kunsten. Na het volgen van diverse workshops specialiseert hij zich de laatste jaren vooral in glas. Daarbij is hij altijd op zoek naar de werking van licht in glas, of het nu gekleurd of blank glas is. Nieuw in zijn werk zijn massieve torso’s van glas. Daarvan zijn er ook twee aanwezig op de tentoonstelling.

Anna Ravenhorst (1997) is een zeer getalenteerde kunstenares met een grote voorliefde voor het werken in zwart/wit. Tekeningen met Oost-Indische inkt, potloodtekeningen of linosneden hebben haar voorkeur. Opvallend in haar werk is de verfijndheid en aandacht voor het detail.

Bram Ravenhorst ( 1994) is kunstschilder, graficus en podiumartiest/rapper. In zijn "one-liners" -  dat zijn tekeningen/schilderijen met een doorlopende lijn die de hele figuur omvat - probeert hij de wereld om hem heen te kaderen. In deze figuren is hij tevens op zoek naar zijn ware "IK" in relatie tot de medemens en de wereld.

De expositie in Galerie Luctor loopt door tot 12 juli. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag, zondat, maandag vanaf 13:00 uur. In de actuele situatie is er een limiet aan het aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen kan zijn, maar in de praktijk levert dit nauwelijks of geen problemen op. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden