Plantjes voor de leden van Vrouwen van Nu, Kattendijke-Wilhelminadorp. FOTO: Suus Hartman
Plantjes voor de leden van Vrouwen van Nu, Kattendijke-Wilhelminadorp. FOTO: Suus Hartman (Foto: Suus Hartman)

'Volg je droom, jouw tijd is nu is ons jaarthema'

Al een aantal weken reageren mensen en organisaties op de oproep in De Bevelander je dromen te delen. Deze week is dat Vrouwen van Nu.

WILHELMINADORP - "Het is vast niet toevallig dat het thema in 2019-2020 van de Vrouwen van Nu, de grootste landelijke Vrouwenvereniging in Nederland, 'Volg je droom jouw tijd is nu!' is. Deze droom ligt in het hier en nu en is momenteel minder toekomstgericht."

Vrouwen van Nu is een ledenvrijwilligersorganisatie, die dit jaar haar 90ste verjaardag viert. Landelijk heeft Vrouwen van Nu ruim 38.000 leden, verdeeld over 500 afdelingen. Zeeland telt 21 afdelingen met ongeveer 1250 leden. Onze afdeling Kattendijke-Wilhelminadorp, aangevuld met leden uit Goes e.o., telt 59 leden en bestaat dit jaar 55 jaar.

"Het is een plek voor vrouwen van alle leeftijden, die met beide benen in het leven staan, die zich medeverantwoordelijk voelen voor een leefbare samenleving, die elkaar willen ontmoeten, die ervaringen met elkaar willen delen en plezier met elkaar willen hebben."

"Elke maand ontmoeten wij elkaar. Naast tijd voor bijpraten wordt er een onderwerp behandeld en daarvoor regelmatig een spreker uitgenodigd. Er zijn meerdere interessegroepen: Aandacht voor bewegen via Nordic Walking, Mensendieck en Dans, twee leeskringen en Creativiteit met naald en draad, samen eten en regelmatig er op uit. Deze activiteiten zijn sinds maart stilgevallen. Daarmee biedt deze verplichte ‘rustperiode’ kansen om dromen waar te maken. Om iets wat je al vaak uitgesteld hebt nu te doen. Dat boek lezen, je foto’s uitzoeken en van commentaar voorzien. Misschien je levensverhaal opschrijven, nagaan wat je in je directe omgeving kan doen."

"Door ons bestuur en leden zijn allerhande initiatieven ontwikkeld om in contact met elkaar te blijven. Een telefoontje naar elkaar, een (virtueel) kaartje of bloemetje naar alle leden of via onze Nieuwsbrief aandacht besteden aan elkaar, oog hebben voor elkaars lief en leed. Daar ligt de kracht van onze actieve afdeling."

Ben je nieuwsgierig? Kijk eens op www.vrouwenvannu.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden