Foto:

Muziektour langs Goese zorginstellingen als oppepper

Er kan heel veel niet in deze coronatijd, maar Franca de Winter uit Goes kijkt liever naar wat wél kan. Met een muziektour langs verschillende Zeeuwse zorginstellingen wil de eigenaresse van lifestyle-artikelenbedrijf Leuk Zeeuws de cliënten die voor haar werken en anderen die het in deze periode ook zwaar hebben op 26 juni een glimlach en moment van ontspanning bezorgen.

Voor elkaar zorgen is in deze lastige tijd extra belangrijk, vindt Franca de Winter. De Goese onderneemster merkt dat veel mensen kracht halen uit humor en muziek. Dat bracht de eigenaresse van Leuk Zeeuws op een idee.

Leuk Zeeuws is een bedrijf in Zeeuwse lifestyleartikelen. De Winter werkt samen met verschillende zorginstellingen: mensen met een beperking maken artikelen die vervolgens verkocht worden bij diverse verkooppunten in Zeeland en via de webshop www.leukzeeuws.nl. Het gaat de onderneemster aan het hart dat de cliënten als gevolg van de coronamaatregelen noodgedwongen thuiszitten, terwijl ze juist enorm gebaat zijn bij een vaste dagindeling met onder meer dagbesteding.

Samen met de betrokken zorginstellingen heeft De Winter gekeken naar een manier om ook in deze periode zo veel mogelijk regelmaat te bieden. Zo is het idee ontstaan om het werk – waar mogelijk – naar de woonvormen te brengen, zodat de bewoners toch bezig kunnen zijn.

Dat neemt niet weg dat deze mensen hun familie en andere sociale contacten erg missen. In de hoop de cliënten en hun medebewoners een oppepper te geven, houdt De Winter vrijdag 26 juni een muziektour langs diverse Goese zorginstellingen. Het evenement heeft de naam ‘Dit feêstje gaè wè deur!’ gekregen en gaat langs Ter Weel, Emergis, Gors en De Horst. Peter Heyt verzorgt de zang en muziek. In een oldtimer van Kees van der Endt Classic Service rijdt de Goese muzikant langs de vier instellingen, waar hij telkens zo’n half uur optreedt. Mensen worden getrakteerd op meezingers, maar er is ook ruimte om een verzoeknummertje in te dienen.

Natuurlijk moet de muziektour bekostigd worden. Daarom heeft De Winter besloten een deel van de opbrengst van haar nieuwe Zeeuwse 1,5 meter-collectie te reserveren voor dit evenement. Deze ludieke collectie bestaat uit onder meer buttons, tassen, shirts en raam- of vloerstickers met daarop een boer of boerin die de handen wast, het anderhalve meter-teken en de tekst ‘Dienk t’r om eej!’. Dit alles is verwerkt in de vorm van een verkeersbord met rode rand als speelse, maar duidelijke waarschuwing om afstand te houden en regelmatig de handen te wassen.

De artikelen zijn voor zowel particulieren als bedrijven verkrijgbaar via de webshop www.leukzeeuws.nl en de tientallen verkooppunten van Leuk Zeeuws.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden