Marie-José Capello, Life Coach - Loslaatcoach™
Marie-José Capello, Life Coach - Loslaatcoach™ (Foto: Mieke Wijnen, Meer dan Zichtbaar)

Nee dankjewel, ik maak geen gebruik van steunmaatregelen

Zo vaak is aan mij gevraagd heb je ook steun aangevraagd? Even zo vaak heb ik geantwoord: "nee hoor, het komt wel goed. Laat die steun maar voor ondernemers die écht geen kant op kunnen."

Toen de beperkende maatregelen zich aandienden had ik twee opties, vertelt Marie-José Capello, Life Coach - Loslaatcoach: mijn praktijk sluiten of direct op online coachen overstappen

"De eerste was geen optie en dus heb ik zonder aarzelen van het ene op het andere moment voor optie twee gekozen: online coachen. Gewoon, heel eenvoudig, via Skype bijvoorbeeld."

"Alle vrouwen die al een coachtraject bij mij volgende gingen zonder aarzelen akkoord. Ook zij die nieuw in een coachtraject stapten. De resultaten waren verbluffend en overtroffen mijn stoutste verwachtingen: online, 'met de computer ertussen' haalden ze net zulke positieve resultaten als met live coaching. Gingen ze net zo diep, maakte ze net zo goed de gewenste ontwikkeling door."

"Loslaten is wat ik als enige Loslaatcoach™ in Zeeland mensen leer. Loslaten moest ik zelf ook. Op vele fronten. To practice what I preach. Niet kijken naar wat er niet is, maar kijken naar wat er is wel. Wat is er wel mogelijk. En zie wat het brengt: een nieuw tak in mijn bedrijf: online coaching. Naast de live 1-1 sessie die sinds vorige week ook weer mogen. Mét alle voorzorgsmaatregelen."

"Als het niet had gemoeten, was ik hier zeer waarschijnlijk niet zomaar 1, 2, 3 aan begonnen. Corona dwong me ver buiten mijn comfort zone, met ongelofelijk resultaten. Ik kan nu dus ook, bij wijze van spreken, iemand op de noordpool coachen. Of daar zelf gaan zitten en een Zeeuws meisje coachen. Hoe mooi is dat! Van harte hoop ik dat de ondernemers die de steunmaatregelen wél broodnodig hebben, ook snel weer aan hun bedrijf kunnen bouwen en hun eigen inkomsten genereren. Dat is immers waarom ze zelfstandig ondernemers zijn geworden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden