Foto: Jonatan Fernström

'Dierenartsbezoek uitstellen kan fataal zijn'

Door de coronamaatregelen stelt 33 procent van de huisdiereigenaren een bezoek aan de dierenarts uit. De huisdierbezitter gaat nog wel met zijn gewonde hond of kat naar de dierenarts, maar stelt de periodieke gezondheidscontrole en de vaccinaties uit of overweegt dit te doen. Zo blijkt uit onderzoek onder het Nationaal Huisdierpanel. 

Omdat in het uitstellen van vaccinaties een gevaar schuilt voor de gezondheid van dier én mens roept Yvette Boonman, dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Dierzorg in Heinkenszand op om vaccinaties en dierzorg niet langer uit te stellen.

“Vaccinaties beschermen huisdieren tegen ernstige ziektes, zoals de besmettelijke hondenhoest, en gaan verdere verspreiding tegen. Maar ook tegen overdraagbare ziektes van dieren op mensen, zoals de ziekte van Weil (leptospirose) bieden vaccinaties bescherming. Voor jonge dieren is het risico helemaal groot. Deze moeten hun afweerstoffen nog opbouwen en hebben hiervoor de basisvaccinatie nodig”, aldus Yvette. 

Niet alleen vaccinaties zijn gevaarlijk om uit te stellen, ook andere zorg moet onder de aandacht blijven van huisdiereigenaren. “Een dier geeft meestal pas laat aan dat hij ergens last van heeft. Als het dier pijn laat zien dan is het probleem vaak al groter en kan uitstellen fataal zijn. Wacht dus niet te lang met een bezoek aan de dierenarts, zeker niet als het dier koorts heeft of niet meer eet”, zegt Yvette. 

Maatregelen Dierenkliniek Dierzorg
AniCura Dierenkliniek Dierzorg heeft maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. “Er mag maar een maximum aantal personen in de wachtruimte”, aldus Yvette. “Omdat er op afspraak wordt gewerkt, kunnen we het aantal mensen dat in de kliniek is goed in de gaten houden. De hygiëneregels waren natuurlijk al goed in de klinieken. Maar deze zijn nog verder aangescherpt, zodat mensen veilig met hun dier naar de dierenarts kunnen.”

AniCura Dierenkliniek Dierzorg
Als onderdeel van een groot internationaal netwerk aan dierenklinieken helpt AniCura Dierenkliniek Dierzorg het zorgaanbod voor huisdieren uit te breiden en te verbeteren. De kliniek streeft ernaar de best mogelijke zorg te geven, door het dier voorop te zetten en het met liefde en aandacht te behandelen, terwijl de hoogste kwaliteit wordt nagestreefd. Het team is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beschikt over de beste apparatuur en middelen. http://www.dierenkliniekdierzorg.nl/

Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen? Uitschrijven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden