Foto:

Van Gogh Museum leent uit aan Goes

Het Van Gogh Museum kondigde onlangs aan dat in aanloop naar de dag dat het museum zijn deuren weer kan openen voor het publiek het bijna echte schilderijen van Vincent van Gogh uitleent aan fans en bezoekers. Via de website van het museum kon men iemand anders nomineren door te vertellen waarom zij die persoon een Van Gogh in huis gunnen. Het museum stelt hiervoor negen verschillende Museum Editions beschikbaar waaruit bij de nominatie een keuze gemaakt kan worden. Onder andere Amandelbloesem (1890), Zonnebloemen (1889) en Landschap bij avondschemering (1890) konden bij mensen thuis belanden.

Inmiddels heeft het Van Gogh Museum de eerste vijf winnaars van de Van Gogh Museum leent uit actie verrast met een bijna echt Van Gogh schilderij.

Eén van de vijf winnaars van de eerste ronde is Cor (Van Gogh!) uit Goes! Vrijdag ontvingen Cor en zijn gezin hun eigen tijdelijke Zonnebloemen. Cor werd genomineerd door zijn vrouw: "Mijn man en ik zijn op 20 mei 2020 20 jaar getrouwd. Al 20 jaar draag ik met liefde zijn achternaam ‘Van Gogh’. Ik vind het geweldig om hem voor onze trouwdag dit cadeau te geven, zodat er een Van Gogh in huize Van Gogh komt te staan."

Alle winnaars kunnen nu twee weken genieten van een bijna echt Van Gogh schilderij in huis. Daarna kiest het museum iedere twee weken opnieuw vijf gelukkigen uit en reizen de kunstwerken door naar een volgende bestemming. Zo kunnen Nederlanders toch van de Van Gogh Museum collectie genieten totdat het museum hopelijk per 1 juni zijn deuren weer kan openen voor publiek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden