Mariakapel
Mariakapel (Foto: Ad Schenk)

Alternatief voor Kerkepad op Hemelvaart

Al vele jaren wordt op Hemelvaartsdag een oecumenische viering met kerkepad gehouden in de Zak van Zuid-Beveland. Deze mooi traditie wordt steeds voorbereid en gevierd door meerdere kerkgemeenschappen van protestantse en katholieke huizen. Voorafgaand aan de viering is er traditiegetrouw een wandeling in de omgeving van de kerk waar de viering gehouden wordt. Vorig jaar is onder begeleiding van een gids op diverse punten tekst en uitleg gegeven over de bijzondere historie en natuur in Landschapspark Borsele. Onderweg worden bloemen geplukt die een goed zichtbare plaats krijgen tijdens de viering.

Dit jaar kan de Hemelvaartsviering met kerkepad niet op de reguliere wijze plaatsvinden. Dat zal voor niemand een verrassing zijn. Parochiekern Ovezande wil graag een alternatief bieden. Geen oecumenische viering, maar die is er wel op de zondagen in het programma Geloven in de Delta op Omroep Zeeland. Zeer de moeite waard.

Wat met Hemelvaart zeker wel kan, is een prachtig kerkepad doen. Niet met een groep maar alleen of met het eigen gezin. En niet vergeten om onderweg  een veldboeket te plukken. Dat moet zeker lukken nu het fluitenkruid zo weelderig op de dijken bloeit. Het veldboeket kunt u kwijt bij de Mariakapel in de Oud Ovezandseweg in Ovezande. Vazen met water staan voor u klaar bij de Mariakapel. In de omgeving van Ovezande zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden. Dat kan geen probleem zijn. Een mooi alternatief voor het normale kerkepad met Hemelvaart is het wandelen van de wandelroute Ommetje van Ovezande. Deze wandeling van 8,6 km (is in te korten) begint op de oudste plek van Ovezande bij het paneel bij het witte kerkje in de bocht van de Hoofdstraat/Nieuwstraat. De wandeling brengt u ook langs de kapel waar u uw veldboeket bij Maria kunt plaatsen. Op het paneel bij het witte kerkje en ook op de website www.rkovezande.nl vindt u een beschrijving van het Ommetje van Ovezande. Op deze manier kunt u toch een inspirerend kerkepad houden op Hemelvaart, voorzien van tekst en uitleg over de boeiende historie en natuur.

Parochiekern Ovezande heet u op 1,5 meter afstand van harte welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden