Foto:

Pieters Pad, het nieuwe boek van Berend Huisjes

Op 1 mei is het nieuwste boek verschenen van Berend Huisjes uit Kapelle: Pieters Pad. 

Pieter, opgegroeid in Drenthe en verhuisd naar Zeeland, heeft een zeer bijzonder levenspad, zowel zijn eigen levenspad, alsook de mensen die hij ontmoette. In Middelburg ontmoet hij Evert, een vroegere plaatsgenoot uit Hoogeveen. Mede door eigen ervaringen kan Pieter Evert helpen om misstanden op zijn werk voor het voetlicht te brengen. Zowel Pieter als Evert trouwen met een Middelburgse en vooral bij Evert dreigen er problemen door ethische kwesties. Heftige gebeurtenissen, conflicten, het oorlogsverleden van zijn vader en ingrijpende gezondheidsproblemen bepalen uiteindelijk de weg die Pieter gaat bewandelen. Met vallen en opstaan, komt Pieter tot de ontdekking dat schrijven van korte verhalen en boeken het liefste is wat hij doet. Heftige verhalen en humor wisselen elkaar af. Dit boek, deels autobiografisch en deels fictie, eindigt met deze nieuwe weg in zijn leven, door als ruim zeventig jarige te besluiten boeken te gaan schrijven.

Het boek kost 18,50 euro, inclusief verzendkosten, en kan aangeschaft worden via Berendbotje.auteursblog.nl of bij elke boekhandel (moet besteld worden via de Webwinkel van Boekscout), ISBN: 978-94-640-3278-9.

Berend Huisjes werd geboren in 1944. Hij schreef reeds twee boeken: Ik zoek mijn vader, over de oorlogservaringen van zijn vader en Valpartij met gevolgen, waarin hij de gevolgen beschrijft van de door Hendrik veroorzaakte valpartij.In 1965 is hij verhuisd naar Zeeland. Van 1961 tot 1975 is hij administratief werkzaam geweest in diverse functies bij verschillende bedrijven. In 1975 is hij overgestapt naar het onderwijs en gaf les in economische en administratieve vakken. Van 1993 tot 2003 was hij eigenaar en oprichter van een Administratiekantoor. Het schrijven van het boek Ik zoek mijn vader heeft bij hem het schrijversvirus losgemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden