Foto: PR

Veiligheids- en Defensieopleidingen Scalda verhuizen naar Goes

Per 1 augustus 2020 verhuizen de Veiligheids- en Defensieopleidingen(Uniformberoepen) van Scalda van de locatie Podium (ZEP) in Middelburg naar Omnium sport & recreatie in Goes, direct naast de Scalda-locatie van CIOS Zuidwest Nederland. Het contract is op woensdag 13 mei 2020 getekend door Marijn Nelen, lid van College van Bestuur Scalda en Bart van den Heuvel, directeur Omnium.

Omnium biedt schitterende faciliteiten en ruimtes voor de Veiligheids- en Defensieopleidingen, en ligt in een omgeving waar de beroepspraktijk nagebootst kan worden. Denk bijvoorbeeld aan ruimte voor buitenactiviteiten, een stormbaan en een ‘compound’. Maar ook een praktijkstraat voor de opleiding handhaver toezicht en veiligheid. Daarnaast zijn er in het gebouw ruimtes voor training van weerbaarheid en fitness, maar ook een magazijn, balie en kantoor voor de logistieke opleidingen ten behoeve van Defensie.

Aan de opleidingen studeren studenten uit heel Zuidwest Nederland. Goes is centraal gelegen en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wat betekent dit voor studenten? Vanaf september 2020 volgen zo’n 300 studenten hun opleiding op de nieuwe locatie onder begeleiding van 22 medewerkers, inclusief militaire instructeurs. De Scalda opleidingen die vanaf september bij het Omnium gegeven worden zijn: beveiliger, handhaver toezicht en veiligheid (boa) en leidinggevende team/afdeling/project. Verder worden er opleidingen aangeboden in samenwerking met Defensie voor aankomend medewerker en onderofficier bij mariniers, luchtmobiele brigade, pantserinfanterie en marine, medewerker en teamleidervoor logistieke functies bij land- en luchtmacht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden