Lekker weer naar school! Leerlingen worden op basisschool Holtkampschool Goes welkom geheten door directeur Tom Roovers bij een van de ingangen. FOTO: Leon Janssens
Lekker weer naar school! Leerlingen worden op basisschool Holtkampschool Goes welkom geheten door directeur Tom Roovers bij een van de ingangen. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Eiiiindelijk weer naar school...!

Eindelijk, eindelijk, eindelijk! De kinderen hoeven niet alleen meer binnen te zitten, maar kunnen hun energie weer kwijt. Sinds vorige week kunnen ze op allerlei plekken weer lekker sporten. En sinds vandaag zijn de basisscholen weer open! Een logistieke operatie van jewelste.

GOES - Voor wie zich zorgen maakt over coronabesmetting op school is de leerplicht in eerste instantie niet van toepassing. Dat geldt minder voor leraren: wie in de risicogroep valt, blijft uiteraard thuis, met mensen die het niet zitten vanwege de veiligheid wordt gesproken.

Looproutes

Verder hebben scholen een hele berg speciale coronamaatregelen genomen. Er zijn landelijke (RIVM) richtlijnen, maar binnen die kaders kan het per school verschillen of er looproutes moeten worden gelegd, of ouders op het schoolplein mogen komen (meestal niet) en hoe de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden. Want dat is het belangrijkste; kinderen mogen wel bij elkaar in de buurt komen, maar niet bij meester, juf of andere volwassenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden