Foto:

Hrôôs op Borsele gaat door

Begin dit jaar nodigde de Culturele Raad Borsele haar inwoners uit om hun kijk op de gemeente Borsele te verbeelden of te verwoorden. Met potlood, krijt, verf, klei… , twee- of driedimensionaal, toegepast, maar bijvoorbeeld ook in dichtvorm. Inmiddels zijn er al bijzondere inzendingen binnen gekomen.

Vanwege de Corona crisis kunnen de eerder geplande online stemrondes en expositie tijdens cultuurfestival Oeljebroelje helaas geen doorgang vinden. Gelukkig heeft de Culturele Raad Borsele een alternatieve plek gevonden waar de genomineerden alsnog hun werk kunnen exposeren. Ook wordt de datum voor inschrijving verruimd naar 30 juni a.s. Tot die tijd kunnen inwoners uit Borsele zich nog aanmelden voor de amateurwedstrijd. Online inleveren van werk kan tot uiterlijk 1 juli.

Een week later, op 7 juli, vangt op de site van de Culturele Raad Borsele de eerste online stemronde aan. Zo worden er uit alle inzendingen 10 kunstwerken uit de leeftijdscategorie 8 tot 16 jaar en 25 kunstwerken uit de leeftijdscategorie 16 jaar en ouder gekozen. De eerste stemronde duurt tot en met 10 augustus. De uitslag van deze eerste stemronde wordt op 16 augustus bekend gemaakt op genoemde site én op de Facebook pagina van de Culturele Raad Borsele.

De makers van de 35 genomineerde kunstwerken worden uitgenodigd hun werk tentoon te stellen tijdens de Hrôôs op Borsele-expositie in ’t Kunstuus in Heinkenszand. Deze expositie vangt aan op woensdag 21 oktober. Diezelfde dag start ook de tweede online stemronde, die duurt tot vrijdagavond 23 oktober. Zaterdag 24 oktober worden tijdens de officiële opening van de expositie de winnaars in de twee leeftijdscategorieën bekend gemaakt en beloond met een mooie geldprijs. Alle kunstwerken zijn daarna nog tot en met 14 november in ’t Kunstuus te bewonderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden