Foto:

Project schoolkarate ondersteund door de Rabobank

De Rabobank heeft een donatie gedaan aan de Goese karatevereniging Kyokushin Zeeland (www.karategoes,nl) voor het project schoolkarate dat vanaf september van start gaat bij diverse scholen in Goes en omstreken.

Schoolkarate is een initiatief van een aantal gediplomeerde Kyokushin karateleraren in Nederland. Op dit moment zijn er 84 karatescholen waar schoolkarate wordt onderwezen. Het doel is leerlingen in het Basis en Voortgezet Onderwijs weerbaarder te maken door meer zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen,wederzijds respect, betere communicatieve – en sociale vaardigheden en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting en meeloop gedrag. De doelstelling wordt bereikt door het aanleren van vaardigheden en technieken, oefenen van situaties waarin geweld voorkomt en het ondersteunen en bevorderen van de sociaal-emotionele ontwikkeling.Kinderen werken daarbij aan hun zelfvertrouwen, maar kunnen ook op positieve wijze hun teveel aan energie kwijt raken. Daarom is deze sport, naast de sportlessen op school, uitermate geschikt voor de opgroeiende jeugd.

Scholen voor basis - en voortgezet onderwijs in Goes en omstreken die interesse hebben kunnen mailen naar info@kyokushinzeeland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden