Foto:

En de molen draait door...

Vrijdag 27 en zaterdag 28 maart, 3 en 4 april, 11 april en 18 april, de wereld staat stil, Europa staat stil, Nederland en Kloetinge staan stil maar in Kloetinge draait wel een molen, dagen achter elkaar. Een strakblauwe lucht, de natuur loopt uit maar we mogen geen contact meer met elkaar, sommige winkels gaan dicht, bedrijven stoppen en de Oostmolen van Kloetinge draait. Alsof hij een signaal wil geven, alsof de molen ons hoop op beter tijden wil meegeven, geloof in de toekomst.

Een stabiele plaats, verankerd in de geschiedenis van Kloetinge. Er komen fietsers langs, kinderen en ze wijzen naar de molen “hij draait”, alsof het een teken van leven is in deze stille tijd.

Natuurlijk draait de molen omdat vrijwilligers dat verzorgen, Rens Deurloo de molenaar vaak samen met Cock Schrijver. Ook leggen de vrijwilligers, Rens en Cock, in deze periode, een nieuwe houten vloer in de molen. Vertrouwen in de toekomst.

In deze spannende en zorgvolle tijd draait de molen. Een reden voor alle inwoners van Kloetinge en omgeving om de instandhouding van de molen te steunen. Want hij kan alleen blijven draaien als er financiele steun is. Het onderhoud wordt, waar mogelijk, door vrijwilligers gedaan, maar de materialen zijn heel duur. Heel veel dank voor de steun die we jaarlijks van “de vrienden van de molen” ontvangen. Als U het nog niet bent: meld u dan nu aan als vriend/vriendin. Vanaf 15 euro per jaar.

vrienden@oostmolen-kloetinge.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden