Foto:

Emergis start supportlijn voor Zeeuwse zorgmedewerkers

Naast de Emergis telefoonlijn voor iedereen in Zeeland die behoefte heeft aan tips, hulp, advies of een persoonlijk contact in deze lastige tijd, breidt  Emergis  haar psychische ondersteuning uit met een telefonische supportlijn voor  alle Zeeuwse zorgmedewerkers.

Zorgmedewerkers kunnen te maken krijgen met overbelasting door de oplopende zorgvraag. Ze kunnen zorgen hebben over besmettelijkheid van de patiënt of cliënt en de gevolgen hiervan voor zichzelf of voor hun naaste familie. Daarbij komen ze meer dan ooit terecht in stressvolle of ingrijpende situaties wat weer kan leiden tot slechter slapen, angstig worden of prikkelbaarheid. Met onze supportlijn willen we bijdragen aan een gevoel van rust en veiligheid voor onze collega's en deskundig advies kunnen geven waar nodig.

Emergis  supportlijn
Het team achter de supportlijn bestaat uit psychologen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten van Emergis, en die in deze lastige tijd een luisterend oor willen bieden aan een collega. We bieden daarbij telefonisch geen gespecialiseerde hulp of opvang maar we kunnen er wel naar verwijzen.

De Emergis supportlijn is te bereiken via telefoonnummer 0113 26 70 90
(werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur)

Compleet aanbod
Cliënten maar ook anderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen sinds vorige week bellen met de Emergis telefoonlijn (van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 21.00 uur). Dat kan over kleine en grote zorgen gaan. Inmiddels zijn hier al honderden telefoontjes binnen gekomen. Mensen mogen ook bellen voor een kletspraatje, gewoon, omdat ze die dag bijvoorbeeld nog niemand hebben gesproken.

De Emergis telefoonlijn is te bereiken via telefoonnummer 0113 26 70 80
(van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur).

Daarnaast is er de speciale themawebsite www.emergiscoronavirus.nl, waar mensen ondersteuning kunnen vinden bij vragen over angstgevoelens, eenzaamheid, piekeren, slecht slapen etc. Er wordt uitleg gegeven waarom je in deze tijd meer last kan hebben van bepaalde angst of onrust en wat je er tegen kunt doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden